Skip to content

У Дніпрі презентують виставку вишитих виробів

Марианна Стец

Марианна Стец

1 березня в музеї «Літературне Придніпров’я» відкриється виставка вишитих виробів народної майстрині Діонізії Точеної та її вихованців «Для тебе, рідна Україно, і творчість, і любов…».

Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації.

На виставці можна буде побачити рушники, серветки, вишиванки та доріжки. У кожному виробі – материнське тепло. Експозиція присвячена матері Діонізії Точеної, яка навчила майстриню вишивці ще в дитинстві.

— Я — спадкова вишивальниця. Це мистецтво полюбляли мої бабуся та мама, вишиває й моя дочка, — розповіла майстриня народної творчості Діонізія Точена. – Вишиваю все життя – загалом, понад 30 років. Просто люблю цю справу, подобається, коли хрестики грають на полотні. Від цього отримую естетичну насолоду.

Погляд відвідувачів на виставці милуватимуть рушники, серветки, вишиванки, вишиті доріжки, сувеніри. Можна буде побачити й роботи, вишиті на початку 20 століття руками мами та бабусі майстрині.

— Вишивка – це частина духовності українців. Зануртеся в прекрасний світ цього мистецтва, згадайте, хто ви і чиїх батьків діти. А ті, хто вміє творити прекрасне своїми руками, ще й отримають натхнення, — зазначають в музеї.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: