Skip to content

На хлібокомбінаті виникла пожежа. Полум’ям охопило тунельну піч (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

22 лютого, з метою відпрацювання спільних дій адміністрації підприємства і пожежних-рятувальників у разі виникнення пожежі на вибухонебезпечному об’єкті, а також підвищення професійної майстерності особового складу підрозділів, на базі Зеленодольського хлібокомбінату відбулися тактико-спеціальні навчання Апостолівського районного гарнізону.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

За легендою навчань через порушення технологічного процесу виникла пожежа на промисловому обладнанні пекарського цеху. Полум’ям охопило тунельну піч. Пожежа продовжує поширюватись по технологічній установці. Існує загроза загорання сусіднього обладнання.

Під час виникнення пожежі працівниками хлібокомбінату було повідомлено пожежно-рятувальну службу про займання по телефону «101». Була проведена евакуація працівників підприємства, зупинено виробниче обладнання та вжито заходи по відключенню виробничого цеху від енергоживлення.

Диспетчер пункту зв’язку частини отримавши повідомлення про пожежу направив до хлібокомбінату чергові караули 3, 20 та 51 державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області за підвищеним номером виклику.

 

Рятувальники, що перші прибули на пожежу, отримали від адміністрації підприємства інформацію про пожежу, а також щодо заходів, що були вжиті на підприємстві до прибуття пожежних-рятувальників.

Під час розвідки пожежі та перевірки найбільш імовірних місць перебування людей, було виявлено постраждалого. Рятувальники вивели людину з небезпечної зони. На пожежу залучено ланку газодимозахисної служби та розпочато гасіння.

Загалом для локалізації та ліквідації умовної пожежі залучалось 18 чоловік особового складу та 3 одиниці основної пожежно-рятувальної техніки.

По завершенню навчань начальником Апостолівского районного сектору дано оцінку діям особового складу підрозділів та наголошено на важливості проведення подібних навчань.

Також після закінчення навчань, інспекторським складом Апостолівського районного сектору було проведено профілактичну роботу з керівництвом та серед працівників комбінату щодо дотримання правил пожежної безпеки на виробництві.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: