Skip to content

Мерія готова виділити Медакадемії грант у сумі 500 тис. грн

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Півмільйонний грант студентам, англомовні лікарі та престижні вакансії для молодих фахівців: заступник мера Дніпра назвав ключові напрями співпраці міськради з Медакадемією міста.

23 лютого заступник міського голови Дніпра Андрій Бабський взяв участь у засіданні вченої ради Дніпропетровської медичної академії. Разом із науковою спільнотою вишу, який нині перебуває в очікуванні виборів нового ректора, посадовець обговорив ключові перспективи співпраці міста та академії.

Заступник керівника Дніпра повідомив, що мерія готова виділити грант у сумі 500 тис. грн Гроші витратять на заохочення найкращих студентів

Медакадемії, яких обере консиліум вишу.

«Є багато перспектив для співпраці. Сьогодні Борис Альбертович (мер Дніпра Борис Філатов. – Ред.) доручив мені оголосити, що міська рада нині хоче поглибити співпрацю з Медичною академією. Упевнений, нам вдасться досягти успіху», – зазначив Андрій Бабський.

Також, за словами посадовця, місто готове сприяти працевлаштуванню випускників академії. Так, молодим фахівцям можуть запропонувати близько 400 вакансій у медзакладах первинної ланки. Середня заробітна платня тут сягає 10 тис. грн і має тенденції до зростання.

Особлива пропозиція є й для студентів-іноземців. Після закінчення академії вони зможуть приєднатися до першої в Україні англомовної команди медиків, яка працюватиме в одній з нових амбулаторій Дніпра.

Разом з тим, заступник очільника міста зауважив, що співпраця з новим ректором академії буде корисною не тільки для вишу, а й для медицини міста загалом. Нині в міськраді є троє депутатів з медичним профілем діяльності. Йдеться про Євгенію Дитятковську, Тетяну Каптєлову та Наталю Демидову. Вони активно працюють над якісними змінами в медичній галузі, сприяють вирішенню проблеми забезпечення медиків житлом і беруть участь у проектах мерії для людей похилого віку.

«Дякую, що керівництво мерії знайшло можливість відвідати засідання вченої ради. Медична академія – важливий для міста навчальний заклад. Тут навчається багато студентів – з Дніпра, з України та інших країн. У нас справді багато питань і перспектив розвитку спільної роботи. Дякую, що ці процеси нарешті активізувалися», – зазначила перший проректор Медакадемії Тетяна Перцева.

Зазначимо, що Тетяна Перцева має понад 40-річний досвід медичної та науково-педагогічної діяльності. На початку кар’єри вона працювала у віддалених районах Дніпра, тож знає всі проблеми галузі. Більшу частину професійного життя пані Перцева присвятила роботі саме в

Дніпропетровській медичній академії. На посаді першого проректора вона успішно розвиває міжнародні напрями співпраці вишу, зокрема, зі Сполученими Штатами Америки. Завдяки її наполегливій роботі студенти академії мають змогу працювати з новим навчальним приладдям.

На рахунку професора Перцевої понад півтисячі наукових робіт, зокрема, монографій та підручників.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: