Skip to content

Кращих авторів запрошують на міжнародний літературний фестиваль

Марианна Стец

Марианна Стец

У Дніпрі визначать кращих авторів та видання: їх запрошують на літературний конкурс «Рідкісний птах». Проходить він кожні два роки на Дніпропетровщині. Взяти участь у ньому можуть як українські автори та видання, так і міжнародні.

Про це повідомляють на сайті облдержадміністрації.

Фестиваль включає в себе декілька конкурсів. У першому — для видань — передбачено три групи: альманах, річна збірка літературних журналів та газет. Вони мають бути видані у 2015-2017 роках. Члени журі розглянуть надіслані роботи та визначать переможців. По закінченню конкурсу альманахи та журнали всіх учасників залишаються у фонді обласної наукової бібліотеки. Переможців нагородять дипломами та пам’ятними статуетками.

Другий конкурс — для авторів проходитиме у двох категоріях: поезія та проза. Це можуть бути ліричні, гумористичні твори чи твори для дітей. Роботи мають бути опубліковані в альманах, журналах чи газетах протягом 2015-2017 років. Кращі з них надрукують у спеціальному альманасі фестивалю. А переможці отримають дипломи.

— Фестиваль вже втретє проходить на Дніпропетровщині. Щоразу це справжнє свято для нашого регіону. Минулого разу заявки на участь надійшли від авторів майже із всіх регіонів України, а також із Білорусії, Казахстану та інших країн. Цього року очікуємо ще більше учасників, – розповіла голова Дніпропетровської обласної організації «Конгрес літераторів України» Людмила Некрасовська.

Третій конкурс фестивалю — Дніпровський. Пройде він в обласній науковій бібліотеці. Для участі запрошуються учасники конкурсів для видань та авторів. Розпочнеться Дніпровський етап у листопаді і триватиме два дні.

— Нагородження переможців всіх етапів пройде 19 листопада в обласній науковій бібліотеці. Для тих, хто не зможе приїхати на нагородження – можемо організувати привітання по скайпу. Така практика у нас була минулого разу, — зазначила директор обласної наукової бібліотеки Надія Тітова.

Заявки на конкурс можна подавати з першого березня. Приймаються роботи протягом двох місяців до 30 квітня включно. Детальні умови та правила фестивалю є на сайті — http://www.rarebird.org.ua/.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: