Skip to content

Студент-історик прочитав ліцеїстам лекцію про бій під Крутами (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Студент ІІІ курсу історичного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Гліб Стрижко виступив із науково-популярною лекцією «Бій під Крутами: відлуння минулого у сьогоденні» перед одинадцятикласниками Ліцею інформаційних технологій при ДНУ.

Про це повідомили в прес-службі ДНГ ім. Гончара.

Гліб має вже неабиякий досвід проведення заходів національно-патріотичного спрямування, і цього разу він з радістю відгукнувся на запрошення класного керівника одного з випускних класів Тетяни Шумік.

Лекція мала на меті актуалізувати для школярів віддалену історичну подію, зробити її близькою та зрозумілою через історичні аналогії з сучасністю. Гліб зазначив:

«У протистоянні січня 1918 року та сучасних подій на сході України є багато спільного. Школярі це повинні розуміти. І тоді, і сьогодні відбувалась і відбувається російська агресія проти української держави, а не громадянська війна, як це подавалося стосовно бою під Крутами у радянських підручниках, і як це подається стосовно подій у Луганській та Донецькій областях у проросійських ЗМІ».

Школярі сприйняли лекцію буквально «на одному подиху». І не тільки через презентацію та матеріали з документальної хроніки подій, які представив студент-історик, а й через те, що учасники героїчного бою під Крутами з української сторони були практично однолітками слухачів лекції, юнаками-ідеалістами, яким довелося взяти на себе відповідальність за майбутнє своєї Батьківщини.

Тетяна Миколаївна Шумік прокоментувала доповідь Гліба:

«У вашого лектора на светрі є напис «Вір та дій!». Це те, що вдалося курсантам, студентам та гімназистам під Крутами. Це те гасло, яке маємо взяти на озброєння усі ми!»

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: