Skip to content

Укрзалізниця замінить постільну білизну, ковдри та матраци на більш сучасні (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Днями відбулася виставка м’якого знімного інвентарю для екіпірування пасажирських вагонів. На ній 14 вітчизняних виробників презентували комплекти постільної білизни, подушки, матраци, ковдри, рушники, простирадла та інші текстильні вироби, що необхідні для екіпірування пасажирських вагонів. Причому деякі виробники запропонували свої вироби Укрзалізниці вперше.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

 На 2017 рік у пасажирському секторі ПАТ «Укрзалізниця» заплановано масово замінювати інвентар: подушки, ковдри та матраци – на більш зручні для користування. В Укрзалізниці хочуть відійти від старих стандартів, що розроблялися ще за радянських часів, та запровадити нові, з урахуванням сучасних матеріалів та технологій.

Загалом цьогоріч ПАТ «Укрзалізниця» має великі плани з оновлення інвентарю для пасажирських вагонів. Зокрема, передбачено придбати понад 581 тисячу нових комплектів постільної білизни, майже 28 тис. зимових і 18 тис. літніх ковдр і понад 19 тис. матраців. З цієї кількості у 2017 році залізниці вже отримали близько 92 тис. нових комплектів постільної білизни та 1,1 тис. матраців.

Чистоту білизни забезпечують дев’ять прально-прасувальних комплексів, що знаходяться в Києві, Львові, Харкові, Ковелі, Чернівцях, Одесі, Миколаєві, Запоріжжі та Дніпрі. Загальна максимальна потужність цих комплексів – 130 тонн, або понад 100 тис. комплектів за добу.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: