Українські агрономи вивели унікальний сорт кольорової картоплі, яка швидко завойовує ринок.
Український Інститут картоплеводства вивів два види картоплі з яскравим забарвленням всередині. Один сорт – Солоха — має насичений фіолетовий окрас, другий під назвою Хортиця – червоний.
Така картопля крім цікавого відтінку, який не втрачає яскравості навіть при термічній обробці, також має більше харчовий переваг у порівнянні зі звичними нам сортами.
Так фіолетовий пігмент в клубнях забезпечує у 6-7 разів більше у своєму складі антиоксидантів, що оздоровлює кровоносну систему.
Як повідомляють винахідники, страви з кольорових овочів можна готувати такі ж самі як і зі звичайної білої.
Нові сорти почали активно використовувати підприємці для виробництва чіпсів, салатів тощо.
Деякі сорти екзотичної картоплі можна споживати навіть у сирому вигляді.
Джерело: znaj.ua