Skip to content

На Дніпропетровщині затримали зловмисника, який обкрадав навчальні заклади

Марианна Стец

Марианна Стец

У Кам’янському затримали чоловіка, який за допомогою викрутки обікрав 8 навчальних закладів і 3 квартири громадян.

Про це повідомляють у Відділі комунікації поліції Дніпропетровської області

Наприкінці 2016 року і на початку цього року по місту Кам’янське прокотилися крадіжки з навчальних закладів. Користуючись викруткою, зловмисник віджимав пластикове вікно, проникав в приміщення, звідки виносив плазмові телевізори та оргтехніку.

Правопорушник — 21-річний місцевий житель, наркоман, тричі судимий. Останній раз в 2016 році за скоєння грабежу він був засуджений до 6 років ув’язнення з відстрочкою на 3 роки.

Поліцейські встановили, що діяв зловмисник вночі. У приміщення проникав шляхом віджимання пластикового вікна або пошкодження решітки викруткою. З кабінетів виносив оргтехніку, плазмові телевізори та інші цінні речі. Після цього переносив вкрадене в сусідній двір, туди викликав таксі, на якому і залишав місце злочину. Квартири обирав на першому поверсі, наугад підходив до вікна і стукав. Далі чекав: якщо реакції на «нічного» гостя не було, то потрапляв усередину «звичним способом». Викрадене він здавав в ломбард, причому не на свої документи. Виручені гроші витрачав на розваги і наркотики.

В даний час частина речових доказів вилучена. З’ясовується причетність зловмисника до скоєння інших крадіжок на території міста і наявність у нього спільників.

За даним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у приміщення).

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: