Skip to content

Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі відвідав Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

Марианна Стец

Марианна Стец

Сьогодні посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі відвідав Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

Він поспілкувався із керівництвом вишу, деканами факультетів і студентами, а також представниками ОДА. Представники різних наукових напрямків розповіли про свої проекти та діяльність ДНУ. Під час зустрічі було вирішено посилити співпрацю між дніпровським та європейськими вишами і науковими центрами.

– Ми переконалися, що у вашому університеті працюють висококваліфіковані професори, – зазначив Хюг Мінгареллі. – Дуже важливо, що дніпровські студенти мають можливість отримувати другу вищу освіту в країнах Європи і беруть участь у міжнародних наукових програмах. Викладачам вишів ЄС і ДНУ також потрібно регулярно ділитися досвідом один з одним.

Під час круглого столу ректор ДНУ Микола Поляков подарував послу ЄС тритомник «Щоденники Олеся Гончара» і збірку науково-технічних праць.

– Візит Хюга Мінгареллі важливий для Дніпра в цілому, – підкреслив Микола Поляков. –  Гадаю, зустріч сприятиме подальшій співпраці з країнами ЄС та розвитку наукових зв’язків з міжнародними навчальними закладами.

Студенти мали змогу задати послу ЄС питання, які їх цікавили.

– Такі зустрічі дуже важливі для молоді, – говорить студент четвертого курсу факультету міжнародної економіки Олексій Міненко. – Гадаю, вони допоможуть нам розширити свій кругозір, дізнатися більше про ЄС та його структуру.

За останні п’ять років ДНУ відвідали більш ніж 200 делегацій з наукових закладів Європи. Зокрема, університет плідно співпрацює з італійським вишем Ла Сапієнца. Завдяки цій співпраці в ДНУ з’явилося багато нових факультетів, навчання на яких відбувається на європейському рівні.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: