Skip to content

Мати загиблого кіборга пішла до арміі

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Мати загиблого «кіборга» Андрія Терещенка. Після втрати сина вирішила продовжити його справу підписавши контракт із ЗСУ.

У лавах Збройних більшає жінок. Вони йдуть на контрактну службу і нерідко опиняються безпосередньо на лінії зіткнення. Торік тільки у Черкасах до армії вступили 20 жінок. Більшість із них – рідні вояків.

Одна з таких жінок – Світлана Чорна. 48 річна жінка – мати загиблого «кіборга» Андрія Терещенка. Після втрати сина вирішила продовжити його справу. Півтора року працювала у військкоматі. А нині вирішила підписати контракт.

Світлана вирішила стати санінструктором. Після навчання обере для служби бойову частину. Черкаські волонтери і колеги з військкомату зробили подарунок – укомплектований рюкзак для військових санітарів.

Жінки дедалі частіше цікавляться службою в армії. Більшість із них – патріотки з родин військовослужбовців. Альона Каїрцева 2 роки волонтерила, поки її чоловік воював в АТО. Торік у серпні вона стала контрактницею. У правильності рішення не сумнівається.

Зазвичай, для жінок-військовослужбовців підбирають роботу з найменшим ризиком для життя. Проте, з бойовими частинами вони часто опиняються у найгарячіших точках.

За даними Міноборони, у Збройних силах нині служать щонайменше 15 тисяч жінок. Всі вони пройшли спеціальне навчання. Сотні з них взяли участь в АТО. Пліч-о-пліч з чоловіками жінки воюють за мир в Україні. І навіть у тилу неабияк допомагають воякам.

Джерело

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: