Skip to content

Борис Філатов зустрівся з Послом Європейського Союзу в Україні, головою Представництва ЄС Хюґом Мінґареллі (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Очільник Дніпра Борис Філатов провів зустріч із Послом Європейського Союзу в Україні, головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі.

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

Сторони обговорили перспективі співпраці, зокрема, у бізнесовій та освітній сферах, питання поглиблення процесів децентралізації у Дніпрі та подолання корупції. Для подальшого обговорення спільних ініціатив Хюґ Мінґареллі запросив Бориса Філатова зустрітися ще раз – уже в українській столиці.

За словами Посла ЄС, дніпровським компаніям варто переорієнтуватися на європейські ринки. Співпраця з Європейським Союзом, на думку пана Мінґареллі, допоможе побороти корупцію, залучити інвестиції та допомогти малим і середнім підприємствам.

«Ми хочемо допомогти вашому місту в розвитку та створенні малих і середніх підприємств. Для цього у нас є ціла низка програм співпраці. Наприклад, плануємо відкрити у Дніпрі Центр підтримки бізнесу, який знаходитиметься у Дніпровській торгово-промисловій палаті», – зазначив Хюґ Мінґареллі.

Посол Європейського Союзу в Україні також наголосив на важливості децентралізації. У свою чергу, мер Дніпра Борис Філатов підкреслив, що в Дніпрі ці процеси відбуваються без проблем.

«У справи міста не втручаються ані президент, ані прем’єр-міністр. Ніхто не розповідає, як треба витрачати бюджет. Процеси децентралізації у нас проходять комфортно», – запевнив керівник Дніпра.

Разом з тим, Борис Філатов звернув увагу на те, що саме поглиблення децентралізації здатне вирішити низку системних проблем, які гальмують розвиток Дніпра. Очільник міста переконаний, що місцеве самоврядування має отримати у своє підпорядкування муніципальну поліцію, виборних шерифів і мирових суддів.

Сторони обговорити питання створення нового механізму розселення у Дніпрі внутрішньо переміщених осіб.

«Західні фінансові інституції повинні виробити механізми соціалізації переселенців, наприклад, через придбання соціального житла», – наголосив Борис Філатов.

Загалом під час свого офіційного візиту до Дніпра та області закордонна делегація планує зустрітися з представниками бізнесової спільноти, а також відвідати низку міських підприємств і поспілкуватися з вимушеними переселенцями з українського сходу, які знайшли новий дім у Дніпрі.

«Україна переживає непрості часи. Та Європейський Союз стоїть на боці народу України. Ми хочемо допомогти, здійснити модернізацію в політичній та економічній сферах», – додав Хюґ Мінґареллі.

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: