Skip to content

У Дніпрі можна побачити унікальні ретромотоцикли BMW

Марианна Стец

Марианна Стец

У музеї «Машини часу» з’явилися чудово відреставровані мотоцикли BMW 30-40-х років минулого століття. 

Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

Мотоцикли музею надав колекціонер з Кам’янського Олександр Фролов. Це двоколісні часів розквіту мотоциклетного дизайну та технічної досконалості моделей — 30-40-х років ХХ століття.

— Мотоциклів такого рівня реставрації в нашій країні ви більше ніде не побачите, — говорить експерт з ретротехніки Василь Панкратов. — У 1938 році з’явилися 4 моделі мотоциклів BMW, які мали однакову ходову частину, але відрізнялися двигунами і призначенням. Було 2 спортивні моделі і 2 туристичні. Це одні з перших мотоциклів в світі, які мають гідравлічну вилку та м’яку підвіску заднього колеса.

На виставці представлена ​​одна спортивна модель і дві туристичні. Через війну Німеччина припинила виробництво цих мотоциклів. Замість них випускали армійські, які вважаються одними з кращих військових мотоциклів в світі. Така модель також є в експозиції.

Унікальна виставка ретромотоциклів BMW працюватиме до кінця лютого. Музей «Машини часу» знаходиться за адресою: вулиця Мандриківська, 44. Він працює у будні дні з 9.00 до 18.00 та на годину довше – у вихідні.

У березні музейники планують виставити колекцію французьких мотоциклів 1920-1925-х років.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: