Skip to content

Медики навчали рятувальників наданню першої домедичної допомоги (ФОТО, ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Щодня, співробітники Служби порятунку Дніпропетровщини ліквідують десятки надзвичайних ситуацій, при яких необхідно не лише протидіяти небезпеці, а й врятувати життя людини, так як не завжди швидка медична допомога приїжджає з рятувальниками одночасно.

Життя людини у більшості випадків залежить від швидкості та правильності надання першої домедичної допомоги, оскільки її затримка може спричинити загибель постраждалого.

1 лютого для рятувальників, на базі навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення  ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області проведено навчання з першої домедичної допомоги.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

До проведення занять запрошено представників комунального закладу «Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І .Мечнікова», щоб якомога більше розповісти про головні аспекти надання першої домедичної допомоги.

Медики пояснили, що під час порятунку життя найголовніше – послідовність, тому, по-перше, перед наданням допомоги  слід усунути дію на організм шкідливих факторів, які загрожують здоров’ю та життю людини  — винесення постраждалого із задимленого приміщення, гасіння одягу, що палає на ньому, витягання з води, визволення з понівеченої автівки тощо. Потім потрібно оцінити стан людини, визначити характер та важкість травм, які становять найбільшу загрозу для життя.

Після оцінки стану людини слід виконати необхідні для її рятування дії в порядку терміновості, наприклад, відновити прохідність дихальних шляхів, зробити штучне дихання, зовнішній масаж серця, зупинити кровотечу, іммобілізувати ушкоджені частини тіла, накласти пов’язку тощо, щоб підтримувати основні життєві функції до прибуття медичних працівників.

Поранення, забій, вивих, перелом, здавлення, удушення, утоплення, електротравми, а також приймання пологів у вагітної жінки, про все це було розказано та продемонстровано медиками на спеціальних манекенах.  Загалом в навчаннях прийняло учать більше 100 співробітників особового складу підрозділів ДСНС, які на місцях навчать отриманим навикам підлеглих.

Фахівці Служби порятунку «101» дуже вдячні колегам з рятувальної справи за надання важливих та необхідних знать, які допоможуть врятувати не одне життя мешканців Дніпропетровської області.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: