Skip to content

Збірна України, до складу якої входить дніпровський спортсмен, стала призером Кубка світу з фехтування на шпагах (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

28 січня у місті Хайденхайм (Німеччина) відбулися командні змагання в рамках етапу Кубка світу з фехтування на шпагах. Збірна команда України на цьому престижному турнірі завоювала бронзову медаль.

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

Наша команда у складі Богдана Нікішина (Дніпро), Максима Хвороста (Харків), Володимира Станкевича (Харків) та Анатолія Герея (Ужгород) стартувала в турі прямого вибування під 4-м кваліфікаційним номером.

В 1/16 фіналу українські шпажисти перемогли збірну Австралії з рахунком 45:28. У наступній зустрічі наші фехтувальники виграли в естонців – 45:23. В 1/4 українці зустрілися з командою Швейцарії. Спочатку боротьба йшла на рівних, але в бою Герей – Хайнцер лідер швейцарців зумів відіграти відразу п’ять очок і вивести свою команду вперед з рахунком 22:17. Цей розрив скоротив Хворост, а Герей, який фехтував в передостанньому поєдинку зустрічі з П’єром Борскі, наздогнав втрачене та зайняв позицію лідера – 31:29.

Все вирішилося в останньому бою Нікішин – Хайнцер. Незважаючи на те, що українець поступився швейцарцю 4:5, загальний рахунок зустрічі виявився на користь збірної України – 35:34. У наступному турі змагань українці не змогли зупинити французів, програвши суперникам з рахунком 29:45. У боротьбі за бронзу наші спортсмени зуміли реабілітуватися, отримавши перемогу над збірною Китаю – 36:29.

Богдан Нікішин привіз до Дніпра першу командну медаль нового сезону з фехтування на шпагах. Чоловіча збірна України зараз посідає третю позицію у світовому рейтингу з цього виду зброї.  Довідка. Тренують Богдана Нікішина заслужені тренери України Ольга Маркіна та Сергій Комаров.

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: