Skip to content

У Дніпрі відкривається внутрішня експозиція першого в Україні Музею АТО

Марианна Стец

Марианна Стец

23 січня об 11.00 в Діорамі історичного музею імені Яворницького відкриється внутрішня експозиція Музею АТО «Громадянський подвиг Дніпропетровщини»

Тут можна буде побачити улюблені речі героїв, фотографії, ордени і форму. Єдиний в області мультимедійний екран створює «ефект присутності». Виставка розповідає про боротьбу за незалежність Батьківщини звичайних мешканців області. Для відвідувачів підготували екскурсії музеєм, святкову лотерею, пісні та польову кухню.

— Експонати розповідають про волонтерів, медиків, військових кореспондентів, капеланів, бійців. Наприкінці 2016-го ми завершили спорудження експозиції, наступного тижня вона прийме перших відвідувачів. Прийти та дізнатися історії звичайних людей, які стали справжніми українськими Героями, зможуть всі бажаючі, — говорить голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Внутрішня експозиція складається з трьох зал. У першій розмістили речі мешканців області, які допомагали боронити незалежність України, чим могли. Тут дитячі малюнки, одяг капеланів, інструменти медиків, шеврони добровольців. Другу залу назвали «Зала пам’яті». У ній — фотографії загиблих Героїв та дорогі їх серцю речі: шахи, книга, лист до матері.

Родзинка експозиції — у третій залі. Як у сучасних музеях Європи, там розміщено мультимедійний зал. У ньому зображення транслюється одразу на чотирьох стінах, створюючи «ефект присутності» та переносячи в епіцентр подій. У цьому залі демонструються дві стрічки — документальні розповіді про війну на Сході України.

Протягом дня, до 17.00, для всіх бажаючих – безкоштовні екскурсії.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: