Skip to content

Керівництво Дніпровської міськради запросили відвідати фотовиставку в Сєвєродонецьку, присвячену Дніпру (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

20 січня заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко зустрівся з учасниками проекту «Фотопрактика по всій Україні», який зародився в одній із фотостудій Сєвєродонецька, що на Луганщині. 

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

Її вихованці вирішили подорожувати країною з фотоапаратом у пошуках цікавих кадрів. Дніпро став третім містом після Мирнограда та Полтави, яке відвідують діти. В кожному населеному пункті вони фотографують краєвиди.

Спілкуючись із учасниками проекту, Олександр Шикуленко зазначив, що справа, яку вони роблять, є надзвичайно важливою – з урахуванням подій, що відбуваються на сході України.

«Знайомлячись із різними містами країни, їхніми мешканцями, відображаючи все це на своїх світлинах, ви показуєте єдність усього українського народу, доводите, що ми всі об’єднані Україною. І це, мабуть, найцінніше у ваших подорожах. А загалом, фотографія – це цікава творча справа, і хочу побажати, щоб об’єктив завжди був нерозривно пов’язаний з вашим серцем, душею. Це одна із запорук гарного фотокадру. Тому успіхів вам, і сподіваюся, що краєвиди нашого міста припадуть до душі», – сказав Олександр Шикуленко.

У свою чергу керівник проекту Олена Нехаєва розповіла, що в Дніпрі делегація перебуває вже другий день. Вона подякувала керівництву міста за організацію та гостинність.

«Учора ми побували на святі Водохреща, дуже все сподобалося – весело, колоритно. А ввечері прогулювалися Дніпром, встигли зробити світлини вечірнього міста, яке дуже гарно підсвічується багатьма вогнями. До того ж, іще не прибрали новорічні прикраси, тож, сподіваємося, у наших юних фотографів вийдуть гарні світлини. Сьогодні теж маємо достатньо насичену програму. Зокрема, відвідаємо Міський палац дітей та юнацтва, побуваємо там на концерті до Дня Соборності України, а також майстер-клас з фотографування. Ввечері гулятимемо містом з фотоапаратами», – зазначила керівниця проекту.

Під час зустрічі на знак подяки за гостинність Дніпра Олена Нехаєва вручила Олександру Шикуленку фотокартину й запросила керівництво міста до Сєвєродонецька на виставку світлин, присвячену Дніпру. Її влаштують після повернення учасників проекту.

«У нашому місті є виставкова зала, там організуємо виставку фоторобіт з краєвидами Дніпра, які зроблять діти. Загалом плануємо відвідати 17 міст України і за результатами наших подорожей влаштувати велику виставку в Києві, запросивши на неї мерів цих міст», – додала Олена Нехаєва.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: