Skip to content

Посадовці «Укрзалізниці» продовжують розкрадати державні кошти

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Керівники Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», використовуючи своє службове становище, ввійшли в злочинну змову з комерційною структурою ТОВ «Максмед Інтернешнл» і зухвало продовжують розкрадати державні кошти. Так звана «справа болтів і гайок» НАБУ продовжується.

Про це на своїй сторінці в ФБ написав нардеп Віталій Купрій.

— Так, у березні 2016 року «Укрзалізниця» оголосила закупівлю метізної продукції вартістю 130,4 мільйони гривень. Свої пропозиції представили підприємства «Максмед Інтернешнл», «ІНКОММ», «ХАНУМАН» і «Укрземлебуд 2010».

Ще в квітні 2016 року з цього питання я звертався до Прем’єр-міністра Гройсмана, Міністра інфраструктури Омеляна, керівника ПАТ «Укрзалізниця» пана Бальчуна та керівника НАБУ Ситника, яким повідомляв, що вартість закупівлі завищена на 57 мільйонів.

За результатами розгляду моїх звернень розкрадання державних коштів у «Укрзалізниці» в липні 2016 році було попереджено, злочинцям оголошені підозри та Назар Холодницький 5 січня 2016 року повідомив про завершення досудового слідства по цій справі.

Проте злочинці на цьому не спинились і за відсутності документації конкурсних торгів і завершенням строків дії конкурсних пропозицій та банківських гарантій 30 листопада 2016 року, в порушення вимог Закону «Про здійснення державних закупівель», «Укрзалізниця» визнала переможцем ТОВ «Максмед Інтернешнл».

Згідно з наявною в мене інформацією, керівники ТОВ «ХАНУМАН» навіть не знали, що їх пропозиція проходила оцінку у листопаді 2016 року, а посадовці ТОВ «ІНКОММ» взагалі перебувають під слідством НАБУ.

Хочу зауважити, що з метою приховати власні злочини, «Укрзалізниця» й «Максмед Інтернешнл» домовились про тимчасове зниження вартості продукції, яку в подальшому при виконані угоди планують суттєво збільшити. Багато документів по цій закупівлі взагалі не опубліковано на веб-порталі «Державні закупівлі», як це вимагає Закон. Це свідчить про намір посадовців «Укрзалізниці» приховати від суспільства та правоохоронців свої злочини!

Направив чергову заяву про злочин до Національного антикорупційного бюро з вимогою негайно розпочати досудове розслідування та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності. Потрібно нарешті обірвати цей ланцюг корупції в «Укрзалізниці»!

Нагадаємо, що 10 листопада Служба безпеки України викрила схему із розкрадання державних коштів «Укрзалізниці» в Харківській області. Було встановлено, що посадовці одного з структурних підрозділів регіональної філії «Південна залізниця» систематично розкрадали державні кошти, призначені для ремонту вантажних вагонів, а також вузли та агрегати до рухомого складу. Загальну суму збитків протягом кількох років використання протиправних схем оцінили у майже 30 млн гривень.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: