Skip to content

Військовослужбовці конвойного батальйону відвідали Дніпровський національний історичний музей (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Гвардійці уважно та зацікавлено ставляться до історичних й культурних пам’яток міста та цікавляться історією. В рамках військо-патріотичного виховання особового складу, військовослужбовці конвойного батальйону відвідали Дніпровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького.

Про це повідомили в прес-службі Нацгвардії України в Дніпропетровській області.

Музей було засновано у 1849 році й сьогодні він є центром по вивченню історико-культурної пам’яті регіону, а також координатором музейного життя області. У фондах зберігається близько 260 тис. предметів, що розповідають про історію Дніпропетровщини з давніх часів до сьогодення.

Окрасою музею є оригінальні експонати, які збагачені низкою особистих речей мешканців Дніпропетровського регіону. Усі присутні мали змогу зазирнути у минуле, побачити все те, що на ті часи було модним і актуальним у різних галузях, окрім самих експонатів музею, залишилося чимало історичних документів котрі збереглися до нашого часу.

Після музею гвардійці завітали до Діорами «Битва за Дніпро» , яка була відкрита в 1975 році, на честь тридцятої річниці з дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Найбільша діорама України є також однією з найбільших у світі. Площа її залу становить 900 квадратних метрів. Великий радіус огляду, наявність справжніх предметів на першому плані, звукове оформлення і спеціальне освітлення створюють ефект присутності на місці військових подій минулого.

«Екскурсія в історичний музеї почалася з доісторичних експонатів. Це знаряддя праці первісної людини, витвори стародавнього мистецтва, зброя і багато іншого. Проходячи залами музею, ми побачили, як удосконалювалася людина, стаючи вмілішою, майстернішою, розумнішою. Ми зробили висновки, що наші далекі предки були великими майстрами, могутніми воїнами, талановитими архітекторами», — поділилися враженнями гвардійці.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: