Skip to content

Відбувся благодійний концерт «Різдво у колі друзів» (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Зробити різдвяний  настрій дітей Дніпра яскравим та веселим не вперше взялись депутати, громадські діячі та муніципальні поліцейські.  Під патронатом народного депутата Андрія Денисенко був організований благодійний концерт  «Різдво у колі друзів» для дітей, які виховуються в дитячих будинках.

Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міськради.

Близько 60 дітей різного віку не тільки побачили  справжній український різдвяний вертеп, а й взяли активну участь в театральному дійстві,  під час якого відтворювався сюжет чудесного народження Ісуса Христа.  Артисти зі Львова  долучили до своєї вистави і маленьких глядачів. Маленькі діти з задоволенням танцювали та співали колядки з артистами, а більш дорослі глядачі – аплодували.

«Різдво – світле і радісне народне свято, недарма його з таким нетерпінням чекають і дорослі, і діти. Наша мета – допомогти дітям відчути справжню атмосферу різдвяних та новорічних свят, подарувати гарний святковий настрій упродовж канікул, а також залишити позитивні спогади про час, проведений в колі друзів», —  каже Надія Святун  помічник – консультант на громадських засадах  народного депутата Денисенка А.С.

«Поєднання різдвяної атмосфери з ретельно спланованою святковою програмою, безперечно сприятиме не тільки здійсненню дитячих мрій, а  й просто створенню добрих вражень. Більш того, дітям в цей день потрібно приділити особливу увагу, пояснюючи важливість християнських традицій і доносячи до них суть цього свята, щоб  Різдво стало не просто приводом для веселощів, а розумінням нашої української культури», — додає Катерина Гопайца, депутат Шевченківської районної ради.

Театральна вистава, для дітей Шевченківського району  була організована таким чином, щоб діти змогли себе відчути не тільки глядачами, а й  героями вистави. Така дружня атмосфера об’єднала і дітей і дорослих – вихователів. Разом співали колядки, щедрівки та водили хоровод.  Оплески  ще довго не припинялися, акторів з молодіжного вертепу «Станція Різдвяна» діти не відпускали. І як заведено у новорічні свята – не обійшлося без смачних подарунків.

«Зараз я виховую шістьох дітей в будинку дитини сімейного типу, — каже Людмила Іванець, мама–вихователь, — мої дітки різного віку від 3 до 14 років. Але не дивлячись на різний вік – всі мої дітки дуже потребують уваги не тільки від мене, а й від суспільства. Тому велику увагу я приділяю соціальній адаптації своїх дітей, — це і танці, і музика і спортивні секції. Але на все фінансів не вистачає. І на розваги в тому числі. А коли нам дарують такі свята, діти по особливому це відчувають. І така увага їм дуже потрібна».

На святковий концерт зі своїми дітьми прийшла і  вихователь дитячого будинку сімейного типу Людмила Дунайська – Сидоренко.

«Я виховую шістьох хлопчиків. Але не дивлячись, що це хлопці – вони такі чутливі до уваги, до любові. Я з такою гордістю спостерігала за ними під час концерту. Весело було, коли актори втягнули їх в театральну подію! Ми дуже вдячні за те, що наші дітки  мають можливість отримувати просту дитячу радість від таких приємних розваг. І просто поспілкуватися зі своїми однолітками в святковій обстановці», — додає мама – вихователь дитячого будинку сімейного типу пані  Людмила.

«В нашому будинку дитини № 1 ми намагаємося прищеплювати сімейні цінності, адже всі наші вихователі і діти також утворюють велику родину, де панує взаємодопомога та повага до інтересів кожного. Але коли діти змінюють обстановку, виїздять на концерти, до театрів, на екскурсії – для них це кожного разу, як маленьке свято. Дякуємо організаторам за цей чудовий різдвяний вечір, за подарунки, і за все що вони роблять для наших дітей!» — каже Світлана Дудник, вихователь будинку дитини № 1.

Не стримували емоцій і муніципальні полісмени:

«Ми всі маємо родини, дітей, і тому не з чуток розуміємо, наскільки для дитини важливим є увага, любов та повага з боку дорослих. Тому обов`язково будемо робити все, що від нас залежить, аби ці діти відчували себе потрібними і просто по дитячому щасливими», — говорить Андрій Кузьмін, один із присутніх на святі співробітників  КП «Муніципальна поліція».

Таким був цей святковий різдвяний вечір. Організатори обіцяють — попереду ще багато нових і теплих зустрічей в колі друзів.

Дякуємо за організацію благодійного концерту :

— Народному депутату України — Андрію Денисенко;

— Помічнику – консультанту на громадських засадах народного депутата Денисенка А.С. – Надії Святун;

— Депутату Шевченківській районної ради – Катерині Гопайца;

— КП «Муніципальна поліція» Дніпровської міської ради.

— Молодіжному вертепу «Станція Різдвяна» місто Львів.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: