Skip to content

У Дніпрі на етнофестивалі «Країна Мрій різдвяна» колядували та робили ляльки-мотанки (ФОТО)

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

8 січня у Дніпрі, на площі Героїв Майдану, вже другий день триває етнофестиваль «Країна Мрій різдвяна».

Захід у місті організований вперше завдяки очільнику Дніпра Борису Філатову та авторові проекту «Країна Мрій» Олегу Скрипці. З обіду гості свята мали змогу долучилися до майстер-класів з вишивання, виготовлення різдвяних іграшок, зірок, ляльок-мотанок. Також у центрі міста були народні ігри, танці, колядки та пісні Слобожанщини у виконанні народного художнього фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» Нововодолазького будинку дитячої творчості Харківської області.

«Нам дуже радісно бути на зимовому фестивалі «Країна мрій» у Дніпрі, доносити українську самобутність, традиції виконання колядок до дніпрян, особливо до малечі. Щоб діти вміли співати колядки, щедрівки, і традиція ця жила. Родзинка нашого виступу на фестивалі – обряд водіння кози, яка є символом добробуту, достатку, багатства. Тому коли водили козу, казали: де коза походить – там жито вродить», – розповіла один із керівників народного художнього фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» Тетяна Коваль.

Гість свята Андрій прийшов на площу разом з донькою Міланою та поділився своїми враженнями від побаченого.

«На жаль, на майстер-класи ми запізнилися, але нам подарували виріб, символ Нового року – півня. Встигли послухати колектив «Вербиченька», дуже сподобалися колядки в їхньому виконанні, обряд водіння кози. Талановитий колектив! Також посмакували стравами, гарячим чаєм, сфотографувалися біля етномайданчика. Загалом на площі, весело, колоритно все, будемо тут до вечора і чекатимемо виступу Олега Скрипки», – зазначив чоловік.

Увечері гостей фестивалю розважатимуть фольк-бенд «Бурдон», «Joryj Kloc», «ILLARIA», Зоряний Вертеп, а також відомі артисти, серед яких – Олег Скрипка та «Ле Гранд Оркестр».

Довідка: «Країна Мрій» – найбільший в Україні етнофестиваль, засновником та ідейним натхненником якого є Олег Скрипка. Другий десяток років команда «Країни Мрій» утверджує українську національну самобутність, презентує найкращі взірці української й світової музики, музично-ярмаркове розмаїття, народні ремесла, паради вишиванок, автентичні майстер-класи, етнічну кухню, дитячу та козацьку галявини, книжкові вернісажі та інші оригінальні рішення та активності.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: