Skip to content

На етнофестивалі «Країна Мрій різдвяна» в Дніпрі заспівав його засновник Олег Скрипка (ФОТО)

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

8 січня в рамках етнофестивалю «Країна Мрій різдвяна», який проходить у Дніпрі, на площі Героїв Майдану, виступили хедлайнери другого дня заходу – співак Олег Скрипка та «Ле Гранд Оркестр».


Спершу Олег Скрипка разом з артистами розіграв традиційний український вертеп, а потім розпочав різдвяну концертну програму.

«Тішуся тим, що прем’єра різдвяної «Країни мрій» відбувається саме в Дніпрі. Приємно, що на площі зібралося так багато глядачів. Відчуваємо гостинність вашого міста. Гарного настрою усім нам! І з Різдвом!» – сказав Олег Скрипка.

Мешканці та гості Дніпра заповнили головну площу, щоб насолодитися концертом. Ірина прийшла на свято разом з чоловіком і не натішиться атмосферою фестивалю.

«Словами не передати відчуття справжнього свята Різдва з вертепом, українськими піснями. Олег Скрипка – один з моїх найулюбленіших співаків, тому дуже радію, що маю змогу насолодитися його піснями тут, на площі, просто неба. Дякуємо керівництву міста за організацію фестивалю «Країна Мрій різдвяна» саме у нас, в Дніпрі. Це – гарний настрій, позитивні емоції та чудова альтернатива звичайним посиденькам вдома», – поділилася враженнями гостя заходу.

Крім Олега Скрипки та «Ле Гранд Оркестру», цього дня на фестивалі виступили фольк-бенд «Бурдон», «Joryj Kloc», «ILLARIA», Зоряний Вертеп.

Етнофестиваль «Країна Мрій різдвяна» проводився у Дніпрі вперше. Протягом двох днів, 7 та 8 січня, завдяки очільнику міста Борису Філатову та авторові проекту «Країна Мрій» Олегу Скрипці містяни та гості Дніпра мали змогу відвідати численні майстер-класи, виступи фольклорних колективів та зірок української музики, а також поринути в атмосферу традиційного українського Різдва.

Довідка. «Країна Мрій» – найбільший в Україні етнофестиваль, засновником та ідейним натхненником якого є Олег Скрипка. Другий десяток років команда «Країни Мрій» утверджує українську національну самобутність, презентує найкращі взірці української й світової музики, музично-ярмаркове розмаїття, народні ремесла, паради вишиванок, автентичні майстер-класи, етнічну кухню, дитячу та козацьку галявини, книжкові вернісажі та інші оригінальні рішення та активності.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: