Skip to content

На головній площі Дніпра стартував етнофестиваль «Країна Мрій різдвяна» (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

7 січня, опівдні, на площі Героїв Майдану в Дніпрі розпочався етнофестиваль «Країна Мрій різдвяна».

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

Завдяки меру міста Борису Філатову та авторові проекту «Країна Мрій» Олегу Скрипці мешканці та гості Дніпра можуть відсвяткувати Різдво біля головної ялинки.

«Я сьогодні вирішила приїхати святкувати в центр міста і зовсім не пошкодувала. Багато всього цікавого, мені дуже весело», – каже гостя свята Наталія.

Для відвідувачів фестивалю підготували майстер-класи з виготовлення різдвяних зірок, ялинкових іграшок із соломи, вишивання, співання колядок, а також народні ігри, танці та пісні Слобожанщини, виступи фольклорного колективу «Моравський шлях» і дитячих асамблів.

«Я сьогодні робила сніжинки із соломи. Мені дуже сподобалося. Ще хочу зробити сніжинку з паперу. І концерт цікавий», – зазначила маленька гостя свята Варвара, яка прийшла на захід із сім’єю.

Ввечері для відвідувачів фестивалю виступлять відомі дніпровські та українські гурти й виконавці, зокрема, ТНМК, Діля, «Вертеп», «КораЛЛі». Завтра фестиваль продовжиться з 12.00. Увечері гостей розважатимуть відомі артисти, серед яких і Олег Скрипка та «Ле Гранд Оркестр».

Довідка. «Країна Мрій» – найбільший в Україні етнофестиваль, засновником та ідейним натхненником якого є Олег Скрипка. Другий десяток років команда «Країни Мрій» утверджує українську національну самобутність, презентує найкращі взірці української й світової музики, музично-ярмаркове розмаїття, народні ремесла, паради вишиванок, автентичні майстер-класи, етнічну кухню, дитячу та козацьку галявини, книжкові вернісажі та інші оригінальні рішення та активності.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: