Skip to content

Голи, нокаути та рекорди українців. 12 найкращих спортивних відео року (ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

У 2016 році українські спортсмени здобули чимало перемог, тож пропонуємо пригадати 12 найяскравіших з них.

Ломаченко нокаутує Мартінеса та забирає у нього титул

Василь Ломаченко свій перший бій у 2016 році був вимушений проводити у новій категорії (до 59 кг), оскільки у попередній вазі (до 57,2 кг) суперники від нього банально втікали. Дебют вдався на славу – українець нокаутував у п’ятому раунді чинного чемпіона світу пуерторіканця Романа Мартінеса та відібрав у нього титул. Телеканал ESPN визнав нокаут Ломаченка найкращим у 2016 році, а авторитетний сайт Boxingnews24 визнав українця боксером року.

Усик перемагає Гловацкі та стає чемпіоном світу

Олександр Усик, попри статус претендента на чемпіонський пояс WBO, їхав до Гданська на поєдинок проти володаря титулу поляка Кшиштофа Гловацкі у статусі фаворита. Його українець підтвердив та, здобувши чемпіонство у першій важкій вазі у десятому поєдинку серед профі, побив рекорд легендарного американця Евандера Холіфілда.

https://youtu.be/Saf8FX_CZ1I

Жіноча збірна України виграє естафету на Кубку світу з біатлону

Жіноча збірна України з біатлону на початку 2016 року не помічала суперниць на своєму шляху. Українки на етапах кубка світу зібрали повний комплект нагород у естафеті. Найяскравішу перемогу наша команда здобула у січні у Рупольдингу, де Олена Підгрушна вирвала золото на останніх метрах дистанції у німкені Лаури Дальмайєр.

https://youtu.be/o1mJqdGg65M

Семенов бере бронзу чемпіонату світу з біатлону

Від Сергія Семенова на чемпіонаті світу-2016 у Холменколлені чекали успіхів у його коронній дисципліні – індивідуальній гонці на 20 км. Але українець на цій дистанції виступив невдало. Проте він здивував усіх у спринті, де виграв бронзу, яка виявилася лише другою особистою нагородою у історії нашого чоловічого біатлону.

https://youtu.be/ORmAQz_S5KM

«Динамо» та «Шахтар» влаштовують неймовірне зимове дербі

Від призначеного на 12 грудня матчу чемпіонату грудня між «Динамо» та «Шахтарем» глядачі чекали нудного «зимового» футболу. Але команди несподівано видали у Києві на засніженому полі «Олімпійського» кращий матч сезону зі зливою голів та двома червоними кратками. Донеччани перемогли 4:3 та відірвалися від киян на 13 очок, фактично гарантувавши собі золоті нагороди.

Збірна України здобуває першу перемогу під керівництвом Шевченка

Після вщент проваленого Євро-2016, зміни на краще в грі збірної України з футболу стали помітні одразу після призначення на посаду головного тренера Андрія Шевченка. Але виграти у Ісландії та Туреччини українці не змогли. Проте після нічиїх прийшли й перемоги – першою для Шевченка на посаді виявилася звитяга у матчі з Косово.

https://youtu.be/LgReMNs9n3U

«Шахтар» трощить «Гент» та достроково виходить до плей-офф ЛЄ

Восени «Шахтар» став найкращою командою групового раунду Ліги Європи. Команда Паулу Феррейри виграла у своїй групі у турецького «Коньяспору», бельгійського «Генту» та португальської «Браги» усі шість матчів та з 21 голом є найрезультативнішою командою турніру. Путівку до 1/16 фіналу «Шахтар» здобув достроково — у четвертому турі, розгромивши на виїзді «Гент» – 5:3.

https://youtu.be/sikDGqXDuNY

Золота вправа Верняєва на бурсах у Ріо

Олег Верняєв їхав на Олімпіаду-2016 за золотою нагородою. У багатоборстві українцю не вистачило дещиці, щоб випередити японця Кохеї Утімуру і він задовольнився сріблом. Проте, у своїй коронній вправі на брусах Верняєв не схибив і таки здобув жадану золоту медаль.

https://vk.com/video55533915_456239141

Переможний заїзд каноїста Чебана на Олімпіаді-2016

Для Юрія Чебана події на Олімпіаді розгорталися драматично. Через недбальство суддів українця спочатку не включили до учасників фінального заїзду. Проте помилку врешті виправили, а Чебан вийшов на вирішальний старт розлюченим і не залишив суперникам шансів на золото.

https://vk.com/video6450549_456239100

Куліш приносить Україні першу нагороду Ріо

Українським вболівальникам довелося чекати на першу нагороду Олімпіади-2016 чотири дні. Медальне «прокляття» 8 серпня зняв Сергій Куліш, який здобув срібло у стрільбі з пневматичної гвинтівки з відстані 10 м.

https://vk.com/video-71354759_456239718

Збірна України з баскетболу перемагає чинних чемпіонок Європи

Жіноча збірна України з баскетболу створила головну сенсацію відбіркового турніру Євробаскету-2017. Вона двічі перемогла чинних чемпіонок Європи із Сербії та вийшла до фінальної частини з першого місця у групі. Це автоматично перетворило команду Володимира Холопова на фавориток континентальної першості.

https://vk.com/video140112285_456239120

Ганна Різатдінова здобуває олімпійську бронзу у художній гімнастиці

Ганна Різатдінова впродовж кількох поспіль років перед Олімпіадою своїми виступами доводила, що їй до снаги сперечатися за найвищі місця з лідерками світової художньої гімнастики – росіянками. Проте у Ріо на боці останніх виявилися судді, які дали українці лише бронзу. Зате на боці Різатдінової залишилися глядацькі симпатії, тому ця нагорода виявилася на вагу золота.

https://vk.com/video-77603607_456239223

Джерело: espreso.tv

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: