Skip to content

Буде створений мобільний додаток для взаємодії волонтерів з пожежно-рятувальними підрозділами (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

28 грудня у Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області була проведена зустріч з програмістами, які пропонують добровільно інтегрувати інноваційний програмний проект для підвищення взаємодії рятувальної служби з волонтерами.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Програмний проект висуває перший в Україні некомерційний інкубатор 1991 (www.1991.vc), який допомагає перетворити відкриті державні дані на реальні стартапи для надання сервісів українським громадянам, підприємствам та державним органам.

Команду під час зустрічі представила Яніка Мерило — заступник голови Дніпра, яка приймає активну участь у підтримці інкубатору з боку міської влади та інтеграції програмних соціальних проектів.

Проводив бесіду з робочою групою заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Олександр Шевченко.

За пропозицією ІТ-фахівців, мобільний додаток буде створений для взаємодії волонтерів з пожежно-рятувальними підрозділами міста Дніпро. У разі виникнення необхідності під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних подій Служба порятунку 112 за допомогою вебпорталу буде направляти повідомлення для збору волонтерів, які зареєстровані у загальній базі. Також, волонтерам на мобільні прилади буде передаватися додаткова інформація про події та надаватимуться навігаційні маршрути для оперативного прибуття.

Додаток буде створено на базі мобільних операційних систем Android та iOS та пропонується інтегрувати систему з оперативно-рятувальною службою.

Команда Дніпра стала першою, яка створила подібний проект на соціальних засадах, це є прецедентом для держави та підтвердженням готовності суспільства до змін в системі цивільного захисту.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: