Skip to content

За тиждень грипом захворіли 42 тисячі жителів Дніпропетровщини

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Олена Лугова. 

 

„Грип дістався вже до сімнадцяти областей України, не оминув і Дніпропетровщину, — наголосила вона. — Лише

за останній тиждень тут захворіли 42 тисячі людей. Це на чверть більше, ніж у попередні сім днів. Близько двох тисяч людей проходять лікування у стаціонарах лікарень, ще 43 пацієнти підключені до апаратів штучного дихання у реанімаціях. Усе через ускладнення від грипу – пневмонію».

Найбільше людей  захворіло в Кам’янському, Жовтих Водах, Павлограді, Новомосковську, а також Дніпровському, Криничанському та Покровському районах. 58% – діти. На карантині 295 шкіл та 170 класів.

„Аби не наразити себе на небезпеку, слід уникати багатолюдних місць, контакту з хворими, прибирати приміщення з дезінфекційними речовинами, регулярно провітрювати його, тепло вдягатися, мити руки та обличчя кожні 2-3 години, повноцінно харчуватись, — нагадала Олена Лугова. — Для профілактики грипу ще не пізно зробити і щеплення. Вони не рятують від грипу, але позбавляють від ускладнень, які завдають найбільшої шкоди та навіть призводять до смерті. Нині вакцинацію вже пройшли 15,5 тисячі мешканців області. Це найвищий у країні показник».

Юлія Бабенко

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: