Skip to content

Борис Філатов відкрив саму велику ялинку Дніпра

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Увечері 24 грудня на головній ялинці Дніпра запалали святкові вогні. Новорічна красуня височіє на площі Героїв Майдану, де також розпочало роботу новорічне містечко. Головний святковий майданчик міста відкрив очільник Дніпра Борис Філатов.

У перший вечір передноворічних веселощів на центральній площі міста зібралося близько 5 тис. дніпрян. Святковий настрій містянам забезпечили видовищним шоу LED-барабанщиків та концертом музичних гуртів.

«Стараємося, щоб місто змінилося на краще. Сьогодні у всіх гарний настрій. Передавайте всім своїм друзям, рідним, колегам і знайомим щирі вітання. Нехай у наступному році ми всі житимемо в мирі та достатку. Згадайте бажання, і нехай воно здійсниться», – сказав мер Борис Філатов.

Головна ялинка Дніпра – одна з найвищих в Україні. Її висота сягає 28 метрів. Прикрашають новорічну красуню понад 300 іграшок і яскрава верхівка у формі зірки. Загалом, щоб підсвітити центр міста, знадобилося понад кілометр гірлянд. У новорічному містечку всі охочі можуть поласувати святковими наїдками, придбати гарячі напої та новорічні сувеніри. Торговельні майданчики функціонуватимуть також і біля найбільших ялинок міста.

Містечко на площі Героїв Майдану працюватиме до 22 січня.

А вже завтра Дніпро вперше зустрічатиме Європейське Різдво. Веселощі розпочнуться тут же, на площі Героїв Майдану, о 18.00. Також у новорічний вечір і ніч з 31 грудня на 1 січня в центрі міста працюватимуть аніматори, виступатимуть музичні гурти та діджеї.

У перший день нового року всіх охочих пригощатимуть тут гарячим бульйоном. 2 січня стане спортивним днем – на площі відбудеться марафон Дідів Морозів, футбольний фристайл і різні естафети. 7 і 8 січня на площі Героїв Майдану проведуть етнофестиваль «Різдво в Країні мрій», на якому виступатимуть відомі українські гурти, зокрема, «Танок на майдані Конго» (ТНМК) і «Воплі Відоплясова».

Для маленьких городян влаштують майстер-класи з петриківського розпису, виготовлення різдвяних зірочок, масок, ліхтариків, ляльок-мотанок. Також у центрі міста можна буде побачити традиційні різдвяні обряди. На Старий Новий рік – 13-15 січня – на центральній площі влаштують видовищний парад з оркестром, мімами, ходулістами, факірами і музиками.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: