Skip to content

Національній музичній академії ім. Чайковського можуть присвоїти ім’я Василя Сліпака

Людмила Гейко

Людмила Гейко

У “Правому секторі” підтримали ініціативу народного депутата Андрія Лозового про перейменування Національної музичної академії імені Петра Чайковського у Києві на Національну музичну академію імені Василя Сліпака.

Про це сказав командир Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” Андрій Стемпіцький.

“Я обома руками виступаю за перейменування, тому що наш побратим Василь Сліпак був не тільки талановитим виконавцем, але і справжнім патріотом, що він підтвердив не на словах, а на ділі – він чесно і сміливо воював в нашому підрозділі.

 

Перейменування консерваторії стане гідною подяку з боку держави людині, яка цю державу захищала на фронті, в окопах, на передовій.

 

Всі, хто воював з ним, безумовно так само підтримають таку пропозицію, адже вони пам’ятають Василя, як справжнього патріота, який, незважаючи на свою популярність, на свій статус, вважав себе рядовим бійцем і був абсолютно простим у спілкуванні, непафосним побратимом”, – заявив Андрій Стемпіцький.

Командир додав, що найближчим часом представники добровольчого руху мають намір написати таке звернення до міністра культури Євгена Нищука з аналогічним проханням.

Як відомо, народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий звернувся до міністра культури Євгена Нищука із закликом перейменувати Національну музичну академію імені Петра Чайковського на Національну музичну академію імені Василя Сліпака. Відповідне звернення парламентар подав 13 грудня.

Оперний співак, доброволець “Правого Сектору” Василь Сліпак загинув під Донецьком 29 червня.

Доброволець отримав відзнаку за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові та орден “За мужність” І ступеня посмертно.

Джерело: informator.news

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: