Skip to content

Дніпровська лікарня отримала гуманітарку з Франції (Фото, Відео)

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Апарат штучного дихання, дефібрилятор, операційний стіл, багатофункціональні ліжка та медичні меблі. Таку гуманітарку з Франції отримала дніпровська лікарня швидкої допомоги. Це вже п’ятнадцятий медзаклад, якому доставляють допомогу від благодійної організації «Асоціація медичної та благодійної допомоги Франція-Україна».

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

        «За останні півроку доставили до лікарень області вже п’ятнадцять вантажівок гуманітарки. Це обладнання та меблі з Франції. У першу чергу, таку допомогу отримують медзаклади, що приймають бійців АТО та переселенців. Співпрацю з благодійниками щодо оснащення лікарень продовжуємо», – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

       

Дніпровська лікарня швидкої допомоги отримала вже другу у цьому році партію гуманітарки з Франції. У ній – дев’ять багатофункціональних ліжок та матраців для профілактики пролежнів, медичні меблі, сучасна каталка, операційний стіл, апарат штучного дихання.

        Останньому радіє заступник головного лікаря Дмитро Олійник. Каже, таких апаратів у лікарні лише три. Їх придбала цьогоріч команда Валентина Резніченка.

«Ще один апарат штучного дихання нам дуже потрібен, – каже медик. –  Вже встиг подивитися – він сучасний, має багато режимів. Саме такі пристрої рятують життя. Шанси на одужання у важких пацієнтів зростають на половину».

Щодня дніпровська лікарня швидкої меддопомоги приймає з сотню важких пацієнтів.

Співпраця Дніпропетровської ОДА із «Асоціацією медичної та благодійної допомоги Франція-Україна» із забезпечення медичним обладнанням стала можливою завдяки волонтерці Діані Дольс. Раніше вона жила у Дніпрі, кілька років тому переїхала до Франції. Зараз допомагає Батьківщині з-за кордону.

Відео 

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: