Skip to content

Учні 7-А класу ліцею НІТ завітали на екскурсію до поліцейських (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Поліцейські гостинно зустріли школярів і запросили до «серця» поліції — чергової частини. Переступивши поріг, діти відразу зацікавились камерами відеоспостереження — вони уважно розглядали великий екран телевізора і намагались зрозуміти, чи показують камери ту місцевість, звідки вони прийшли.

Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції України в Дніпропетровській області.

Після цього школярів познайомили із черговим по відділу Андрієм Сидоренко, якому вони ставили безліч питань: «Куди надходить дзвінок «102»?», «Чи можливо відстежити та встановити особу абонента?», «Чи були випадки, коли не знаходили жартівника, який телефонував на «102»?», «Чи будуть притягнуті неповнолітні до відповідальності, якщо невдало пожартують подзвонивши до поліції?», «Як виїжджають працівники поліції на виклик і за який час прибувають на місце?» та інші.

Школярів цікавило все, черговий ледве встигав відповідати на безліч дитячих питань. Однак він вправно впорався із «дитячою цікавістю» та відповів на всі запитання. І після бесіди не забув нагадати, що за «пустощі» неповнолітніх відповідають їхні батьки.

Далі у дворі будівлі правоохоронці познайомили дітей з поліцейськими автомобілями, продемонстрували можливості гучномовця та сирени. Школярі із радістю посиділи в автомобілі та сказали, що він «круто» виглядає.

Потім гостей запросили до актової зали, де на них чекала демонстрація спеціальних засобів та вогнепальної зброї. Вони усе з цікавістю роздивлялися та слухали розповідь старшого інспектора Віталія Козака про те, як амуніція та спецзасоби допомагають поліцейським в їхній службі. Після розповіді діти із задоволенням все це приміряли на себе та фотографувалися на згадку.

Наприкінці зустрічі старший інспектор молодіжної превенції Олександр Нестеренко нагадав дітям про адміністративну та кримінальну відповідальність, передбачену для неповнолітніх за вчинення ними протиправних дій та наголосив на тому, що поліція — не караючий орган, а правозахисний, і завжди готова стати на захист прав та свобод громадян.

Наостанок учитель та учні подякували за цікаву екскурсію, а поліцейські побажали школярам успіхів у навчанні та суворого дотримання норм Закону.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: