Skip to content

У Дніпрі триває акція «Даруй добро»

Inna Vnukova

Inna Vnukova

Просто зараз у центрі Дніпра, у будівлі Дніпропетровської єпархії Київського патріархату прості люди — як ми з вами — допомагають Святому Миколаю пакувати подарунки для діточок, які живуть у зоні АТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Даруй добро!» — скільки людей цього року взяло участь в цій уже традиційній спільній акції Української Православної Церкви КП, громадських активістів, волонтерів АТО, БФ «За майбутнє України» та міської влади? От цього організатори не рахували. Але точно знають, що подарунків має точно вистачити для трьохсот дітей. Хоча по факту може бути й більше, бо нанесли та навезли добрі люди багато усього — м’які іграшки від крихітних до величезних, ляльки, зошити, книжки, альбоми, олівці та ручки, фарби, розмальовки, пазли, конструктори, сувеніри, іграшкові новорічні ялинки, цукерки, шоколадки, пряники, мандаринки, апельсинки та запашні яблука, цілими мішками та ящиками! Тож перші підсумки цьогорічної акції «Даруй добро» такі: щоб довезти усе це до адресатів, знадобиться мінімум два-три вантажні «бусики». А то й чотири.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До речі, цього разу маршрути для Святого Миколая волонтери прокладатимуть не лише Донеччиною (Красногорівка, Авдіївка, Новобахмутка), а й спробують дістатися до віддалених містечок Луганської області. Про це розповів протоієрей, голова відділу капеланської опіки Дніпропетровської єпархії КП, клірик Храму Різдва Пресвятої Богородиці Дмитро Поворотний:

— Звичайно, свято на честь Святителя Миколая Мирлікійського це суто релігійне, суто церковне свято. Ми згадуємо в цей день великого подвижника віри перших віків християнства, учасника першого Вселенського Собору Святителя Миколая з міста Мири в Лікії (сучасна Туреччина). Він прославився своєю мудрістю, своїм святим життям, палкою вірою в Бога. «Зимовий Миколай» 19 грудня – це і є вшанування його пам’яті. Звичайно, буде святкова божественна літургія. Але Святий Миколай прославився ще й своїми добрими справами. Він допомагав нужденним, ходатайствував перед сильними світу цього в той час за людей, яких несправедливо звинуватили. За це його дуже шанують в усьому християнському світі, і особливо у нас в Україні. За давньою традицією у нас роблять подаруночки на День Святого Миколая хорошим та чемним діткам. Ми, дорослі, і є представниками Святого Миколая, щоб він мг виявити свою доброту та щиру любов до дітей.

Так сталося, що в нашій країні зараз триває війна. Дуже багато дітей знаходяться у важких умовах, святу до них важко дістатися. Ми як християни, як люди, які мають виявляти солідарність, чуйність, хочемо долучитися до цього свята і привітати цих дітей від усієї України. Адже цю акцію робить не якась окрема людина,  а уся спільнота, уся наша країна, усі християни і не тільки. Долучитися до нас може будь-хто. Вже третій рік ми проводимо цю акцію, бо найкраще, що ми можемо подарувати, найкраще, що може лишитись після нас – це добро, тепло нашого серця.

Як розповів Дмитро Поворотній, цього року започатковане ще одне відгалуження акції «Даруй добро» під назвою «Діти – дітям». За сприяння управління освіти міської ради Дніпра подарунки для дітей АТО готували також їх однолітки з місцевих шкіл:

— Я хочу перелічити ці школи – 98, 122, 119, 45, 101, 102, 147, 143, 132, 134, 59, 123, 136, 80. Деякі школи не встигли з подарунками до 19-го, але наша акція триватиме й далі,  до Водохрещі. Ми намагатимемося дійти до шкіл, дитячих будинків, інтернатів, просто в родини, і подарувати дітям з АТО частку свого добра, передати їм вітання від  дітей Дніпра. Цього року нам для цього вдалося навіть відзняти відеозвернення.

 

І про головне. Після 19 грудня акція «Даруй добро!» триватиме ще цілий місяць, до 19 січня. Усім, у кого в серці тепліє живий вогник  віри у добро,  надії на краще та любові до ближнього часу досить, аби до неї долучитися.

 

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: