Skip to content

Затриманий чоловік, який незаконно вирубував дерева в лісосмузі (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

13 грудня громадяни повідомили до Широківського відділення поліції про те, що поблизу с. Новокурське Дніпропетровської області невідомі особи спилюють в лісосмузі дерева.

Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції України в Дніпропетровській області.

Повідомлення про порубку дерев надійшло ввечері. До вказаного квадрату лісосмуги виїхали правоохоронці, які затримали автомобіль з лісоматеріалом та 38-річного чоловіка-порушника. Коли співробітники поліції приїхали на місце події, зловмисник знаходився в лісосмузі біля пеньків свіжоспиляних дерев. При ньому була бензопила, якою він працював. Порушником виявився місцевий житель Широківського району, непрацюючий та раніше не судимий. Як пояснив останній, зрубував дерева для продажу, щоб отримати гроші на прожиття, так як на даний час не працює.

У чоловіка були вилучені речові докази — бензопила та стовбури зрубаних дерев.
Наразі автомобіль доставлений на спецмайданчик, а за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу). Встановлено, що чоловік зрубав 53 дерева породи акація. Йому загрожує покарання у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років та конфіскація незаконно добутого.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: