Skip to content

Тепер вже колишній міліціонер вистрелив у невинну людину та втік на службу в ДНР

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Прокуратурою Дніпропетровської області завершено спеціальне досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього працівника міліції, який, перевищуючи службові повноваження, умисно наніс громадянину тяжкі тілесні ушкодження (ч.1 ст.121 та ч.2 ст.365 КК України).

Про це повідомили в прес-службі прокуратури України в Дніпропетровській області.

Так, у липні 2014 року під час здійснення охорони громадського порядку на вулицях міста Дніпра патрульний отримав повідомлення від чергового міського управління міліції про заволодіння невідомою особою шкіряною сумкою та золотими прикрасами. Близько 4-ї години ночі обвинувачений помітив громадянина, який рухався по вулиці на велосипеді.

Попри те, що чоловік не відповідав опису чергового, правоохоронець наздогнав його та, незважаючи на відсутність загрози своєму життю чи здоров’ю, умисно здійснив два постріли у спину потерпілому, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження. Травма виявилася несмертельною, проте у подальшому міліціонер не надав чоловікові першочергової медичної допомоги, не доставив його до відділу міліції, а зник з місця злочину.

Наразі зловмисник перебуває на службі у спецпідрозділі так званої «ДНР» та знаходиться у розшуку.

Довідково: санкціями вказаних статей обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років. Слід зазначити, що це перше кримінальне провадження, яке направлено до суду прокуратурою області у порядку спеціального досудового розслідування – за відсутності обвинуваченого.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: