Skip to content

«Потяг Єднання України» прибув до Дніпра

Людмила Гейко

Людмила Гейко

В приміщенні міської ради відбулася зустріч керівництва міста з учасниками Всеукраїнської національно-патріотичної акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Це вже четвертий етап акції, ініційованої волонтерами та громадськими діячами. Її учасники – активна молодь з різних куточків нашої держави. Потяг у складі 9 вагонів відправився з Києва 12 грудня. 13 грудня вони прибули до нашого міста. Попереду – Запоріжжя, Маріуполь та Волноваха.

У Дніпрі гостей очікувала цікава програма: відвідування музеїв, ознайомлення з пам’ятками історії нашого краю, спілкування з керівництвом міста і представниками міськради.

– Ми вже об’їхали десять населених пунктів, подолали майже чотири тисячі кілометрів, – розповідає один з організаторів акції Микола Бондар. – Це вже четвертий потяг. Перший їхав на Донеччину в квітні. Другий відправився на Луганщину в травні. Потім разом із луганською та донецькою молоддю ми об’їхали практично всі обласні центри, що знаходяться західніше Києва. Із самого початку до акції долучилися дніпровці та подорожували разом з нами.

Серед учасників «Потягу Єднання України» – автор книги «Розстріляна Гідність», волонтер і колишній вчитель гімназії Світлана Терейковська.

– В акції беруть участь учні багатьох шкіл, – зазначає вона. – Вони підготували для бійців АТО подарунки. Діти створили їх для наших воїнів власноруч.

Основна мета подорожі – залучити молодь до створення демократичного суспільства та перетворити Україну на сучасну європейську країну.

– Я пишаюся тим, що молодь нашого міста та країни взагалі дуже активна, – підкреслив заступник міського голови Олександр Шикуленко. – Саме вона будує майбутнє України. Щороку у Дніпрі проходить більше тисячі різноманітних культурних і політичних акцій та зустрічей. З них 30% – за ініціативою молодіжних організацій. На мою думку, підсумком акції «Потяг Єднання України» має стати Всеукраїнський молодіжний конгрес.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: