Skip to content

USAID допоможе Дніпропетровщині з підприємництвом та створенням робочих місць

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Проект USAID забезпечить на Дніпропетровщині розвиток підприємництва та створення робочих місць для ВПО та осіб постраждалих від конфлікту.

Про це «НМ» повідомили у USAID.

8 грудня у Дніпрі відбувся регіональний Форум «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», під час якого відбулося представлення нового проекту USAID з аналогічною назвою.

Головною темою Форуму стала економічна ситуація, в якій опинилися як представники місцевої громади, так і внутрішньо-переміщені особи, які знайшли прихисток на Дніпропетровщині. На сьогодні, в регіоні гостро стоїть питання створення нових робочих місць, започаткування нових підприємницьких ініціатив, які сприяли б вирішенню проблем пов’язаних із зайнятістю населення.

Саме з цією метою Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає реалізацію в області проекту “Економічні можливості постраждалим від конфлікту”, метою якого є допомога людям, постраждалим від конфлікту заснувати чи перемістити малий бізнес та підвищити спроможність учасників з бізнесу/приватного сектору, які надають підтримку людям, постраждалим від конфлікту – внутрішньо переміщеним особам, демобілізованим військовослужбовцям та членам приймаючих громад, в тому числі жінкам та людям з інвалідністю.

Проект працюватиме у 2 напрямках: сприяння створенню нових робочих місць і розвиток навичок осіб, постраждалих від конфлікту, а також створення або перенесення малого бізнесу.

Директор Проекту Наталя Карбовська, відкриваючи Форум, зазначила, що Дніпропетровщина завжди була унікальним регіоном, який демонстрував блискучі бізнесові здібності. Тому директор Проекту висловила впевненість, що Проект буде успішним в Дніпрі і вже дуже скоро місто збагатиться на цілу низку нових бізнес-ініціатив, які допоможуть розширити можливості, як внутрішньо-переміщених осіб, так і місцевої громади.

Національний партнер проекту «Бізнес Арена» провів ґрунтовне соціологічне дослідження, яке показало становище ВПО в області, а також перспективи створення і розвитку малого та середнього бізнесу.

В рамках проекту в області буде створено Центр підтримки бізнесу на базі Дніпропетровської міської громадської організації «Жіночий інформаційно-координаційний центр».

ТОВ «Бізнес Арена» здійснить навчання бізнес-тренерів за власноруч-розробленою програмою, які в подальшому на базі Центру проводитимуть тренінги для бажаючих започаткувати власну справу.

Під час Форуму було оголошено про початок конкурсу грантів для малого та середнього бізнесу для розширення бізнесу та створення робочих місць для осіб, які постраждали від конфлікту.

«Бізнес Арена» здійснюватиме подальший консультаційний супровід підприємств, які співпрацюватимуть з Проектом і працевлаштовуватимуть осіб, постраждалих від конфлікту.

Передбачається, що Центр підтримки бізнесу запрацює ще до кінця року і здійснить перший набір слухачів на свої тренінги вже у січні-лютому 2017 року.

Довідка: Проект USAID «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» виконується Українським Жіночим Фондом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: