Skip to content

У Дніпрі всерйоз зайнялися легкою атлетикою

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Викладачі фізкультури 12 базових шкіл, що були відібрані для проекту «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF», сьогодні разом з дітьми здавали екзамен задля отримання спеціальних сертифікатів на викладання легкої атлетики за програмою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Захід пройшов на базі дніпровської школи №28, участь у ньому взяли президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова, начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР Олександр Осипов та міжнародний інструктор проекту Ліана Копилова (Київ).

«В Україні багато говорять про цю програму ще з 2008 року, але далі розмов справи не йшли, — сказала Марина Філатова. — Маю надію, що Дніпро стане лідером у впровадженні проекту «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF у школах» в Україні».

«Мені дуже подобається настрій, з яким у Дніпрі взялися за реалізацію цієї програми, — уточнила Ліана Копилова. — У вас все вийде, я дуже задоволена сьогоднішнім уроком».

Із радістю у спортзалі займалися і діти, і дорослі.

«Це цікавий і дуже корисний досвід, — сказала вчителька фізкультури школи №17 Дніпра Наталя Ананченко. — Яскравий спортінвентар, веселі завдання — що ще треба, щоб діти отримували задоволення від занять?»

«Наше завдання — виховати здорові та спортивні покоління дніпрян. Саме для цього в місті діє програма міського голови «Дніпро — спортивна столиця», — сказав Олександр Осипов. — Ми із задоволенням підтримуємо такі ініціативу, як сьогоднішній урок».

Проект «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF у школах» реалізовуватиметься в два етапи: до травня 2017 року планується запровадити оновлені уроки фізкультури в усіх базових школах і провести навесні змагання серед школярів та чемпіонат міста; у рамках другого етапу протягом наступного навчального року у школах Дніпра будуть впроваджені позашкільні факультативи за міжнародною програмою.

Марина Філатова наголосила, що програму «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF у школах» варто запровадити на загальноміському рівні.

«Докладу максимум зусиль, щоб так і було», — сказала вона.

Всі школярі — учасники сьогоднішнього презентаційного уроку — отримали солодкі подарунки, а вчителі — спортивний інвентар.

Рекомендації IAAF для дніпровських шкіл адаптували у міській федерації легкої атлетики. Такою ініціативою хочуть заохотити до занять легкоатлетичними видами спорту якомога більше школярів і виховати нове покоління спортивної еліти Дніпра.

Олена Кулікова

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: