Skip to content

Завтра у Дніпрі стартує «Бетховен-Фест»

Марианна Стец

Марианна Стец

maxresdefault9 та 10 грудня у залі консерваторії відбудуться концерти в рамках фестивалю «Бетховен-Фест»

9 грудня о 18.00 прозвучить перший фортепіанний концерт Бетховена та Симфонія № 5. А 10 грудня, теж о 18.00, можна буде почути четвертий і п’ятий концерти німецького композитора.

dscn5381– Буде задіяний увесь оркестр, – зазначає диригент, заслужений діяч мистецтв України Наталія Пономарчук. – Виконавці – дуже цікаві люди різного віку. Гра кожного з них особлива та варта уваги публіки. З ними твори Бетховена щоразу чуєш інакше.

Серед виконавців – яскраві та обдаровані піаністи Костянтин Товстуха та Елла Чуприк.

Елла – це легенда української піаністичної школи. В неї своєрідний погляд на музику. Багато поколінь музикантів вчилися на її концертах. Крім того, вона малює та займається літературною діяльністю.

Костянтин – лауреат багатьох міжнародних конкурсів. Він вже давно мешкає за кордоном та в Україні виступає рідко.

dscn5385– Мені дуже приємно повернутися в Дніпро, – зізнається він. – Останній концерт тут відіграв у 2010 році, коли проходило моє навчання у Москві. Тут я завжди відчуваю єдність з усім оркестром і диригентом. Перший фортепіанний концерт Бетховена я виконував вже багато разів. Але щоразу відкриваю в цій музиці щось нове для себе і слухачів.

Костянтин є сином всесвітньо відомих батьків. Його батько – знаменитий піаніст, диригент, співак і композитор Петро Товстуха. Мати – одна з найкращих композиторів України, автор саунд-треків до популярних фільмів «Мамай» та «Поводир» Алла Загайкевич. Деякий час вона стажувалася в паризькому інституті, де вивчали проблеми сучасної музики. Вже багато років вона творить в усіх стилях академічної музики. А от дідусь Костянтина – видатний фітотерапевт Євген Товстуха.

– Мені хотілося б, щоб мій дідусь застав той момент, коли я досягну кар’єрного піку, стану господарем свого творчого життя, – говорить він. – Хочу, щоб мої батьки встигли почути та оцінити все, що я створюю.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: