Skip to content

На майно колишнього першого заступника голови правління товариства накладено арешт на суму понад 11 мільйонів гривень (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bc

Причетність 39-річного екс-заступника голови правління товариства до незаконного продажу нерухомості встановили працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області. Вартість майна він зменшив у 60 разів. Кримінальне провадження скеровано до суду, на майно обвинуваченого накладено арешт.

Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції України в Дніпропетровській області.

%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bc2
Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції викрили незаконний продаж майнового комплексу, що належить товариству регіону.

За даним фактом слідчим управлінням поліції області було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Оперативники УЗЕ та слідчі поліції встановили, що до цього правопорушення причетний 39-річний колишній працівник товариства. У 2010 році він обіймав посаду першого заступника голови правління товариства.

Майновий комплекс, що був у власності підприємства, посадовець продав за 158 тисяч гривень. Проте, відповідно до висновку експерта, його реальна вартість становить понад 10,5 мільйонів гривень.
%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bc3
У жовтні слідчі обласної поліції повідомили екс-посадовцю про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. На даний час кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.
%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bc4
Обвинувачений може потрапити за грати. Санкція статті, що йому інкримінують, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.
З метою повного відшкодування завданих збитків, на майно колишнього першого заступника голови правління товариства накладено арешт на суму понад 11 мільйонів гривень.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: