Skip to content

У Дніпрі стартував довготривалий масштабний проект Британської ради

Inna Vnukova

Inna Vnukova

«Творчість інвалідів без кордонів» — під такою назвою у Дніпрі стартував довготривалий масштабний проект Британської ради, присвячений підтримці артистів, які мають обмежені фізичні можливості. Про це напередодні Міжнародного дня людей з
інвалідністю  повідомив міський голова Борис Філатов на зустрічі із дніпровцями, що мають особливі потреби. Їх у найбільшому концертному залі культурно-ділового центру «Менора» зібралося близько 600 – бійці АТО, паралімпійці, діти та дорослі, жінки та чоловіки. Вони прийшли, аби познайомитись, поспілкуватись, відчути пульс рідного міста та почути слова підтримки від міської влади.

А ще — отримати потужний мотиваційний імпульс, аби жити, прагнути, боротись та перемагати від вражаючого за емоційним накалом танцювального перфомансу дуету артистів із всесвітньо відомого колективу Candoco Dance Company.  Вже двадцять п’ять років поспіль цей унікальний танцювальний колектив з Великої Британії  успішно поєднує у своєму складі професійних танцюристів та артистів із фізичними вадами, адаптуючи під їхні можливості постановки всесвітньо відомих хореографів. Щороку – гастролі не менш ніж у десяти країнах та близько 18 тисяч нових глядачів, яких виступи та майстер-класи Candoco Dance назавжди позбавляють застарілих стереотипів ставлення до інвалідів та переконують — у мистецтві дійсно усі можуть бути рівними.

_mg_2265

 

_mg_2210

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Масштаб цього виступу для нашого міста Борис Філатов пояснив так:_mg_2340

— Це те саме, що запросити до нас «Бітлз». Неймовірне шоу. Коли бачиш таке, розумієш: якщо у людини є воля і бажання, для неї немає нічого неможливого. Це чудова мотивація для тих, хто її потребує в нашому місті. Що ж до місьскої влади, то для нас вирішення проблем людей з особливими потребами є пріоритетним. Ми й надалі будемо співпрацювати з британськими колегами, адже вони – лідери у вирішенні таких питань.

А у планах співпраці з Британською радою за програмою «Творчість інвалідів без кордонів» — створення резиденції для артистів в Дніпрі, Києві та в містах Великої Британії, двосторонні обміни та навчальні поїздки, підтримка місцевих культурних ініціатив для людей з інвалідністю, а також розширення програми в сфера театру та образотворчого мистецтва.

Перші заходи в рамках програми відбудуться вже завтра. Як повідомив керівник _mg_2342мистецької програми Британської ради європейського регіону Володимир Шейко, артисти унікального британського театру проведуть безкоштовний танцювальний майстер-клас у Дніпрі. Перші 15 бажаючих вже зареєструвались для участі на фейсбучній сторінці радника міського голови Олександри Кутас. Знову до Дніпра легендарні Candoco Dance Company планують приїхати у березні 2017 року, і вже у повному складі. Артисти унікального театру презентують нові масштабні танцювальні постановки та проведуть практичні заняття з сучасного танцю для дніпрян – також безкоштовно.

Як зробити усі ці заходи доступними для людей з обмеженими можливостями та фізичними вадами, щоб вони могли дістатися потрібної їм точки на карті міста без зайвих перешкод та надмірних зусиль? За словами Бориса Філатова, наразі основне завдання для міської влади – придбати для міста транспорт з низькою підлогою:

— Достатньо було б хоча б по одному тролейбусу на кожен маршрут, аби вони ходили точно за розкладом. Також ми поступово вирішуємо проблему зависоких бордюрів, створюючи у місті безбар’єрне середовище. Вже наступного тижня зберемо підприємців на нараду, будемо залучати їх до участі у вирішенні цих проблем будівництві сучасних автоматизованих пандусів.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: