Skip to content

Бюджет-2017: створення нового дитсадка та низка ключових загальноміських програм

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

1 грудня депутати міської ради Дніпра зберуться на засідання 16-ї чергової сесії. Наразі відомо, що в порядку денному – велика кількість надважливих питань та загальноміських програм, які мають зробити життя дніпрян комфортнішим.
гривни
Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міськради.

Народні обранці також планують розглянути звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з проханням підтримати закон «Про єдину державну систему моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і комунальні послуги». Закон створить необхідну систему моніторингу та загальну базу даних для якісного енергоаудиту. Таким чином органи місцевого самоврядування зможуть формувати зрозумілі для населення тарифи. Не виключено, що це також допоможе знизити ціни на комунальні послуги. Крім того, депутати мають ухвалити звіт про виконання бюджету за 9 місяців поточного року.

Та головним і найгарячішим фінансовим питанням стане голосування за проект нового кошторису Дніпра. Від того, чи зможуть депутати ухвалити бюджет-2017, залежатимуть терміни початку ремонтів та робіт з благоустрою міста, а також надання підтримки учасникам АТО й соціально незахищеним категоріям громадян. На сесії також мають затвердити мінімальну вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб.
Крім того, народні обранці планують ухвалити низку важливих загальноміських програм, які розраховані на найближчі 6 років. Серед них – цільові програми з енергоефективності, інфраструктурного та інвестиційного розвитку, а також розбудови галузі річкового транспорту. Рішенням сесії мають затвердити й міську програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей – «Родина героя».
Депутати також розглянуть питання створення дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 1 на ж/м Лівобережний. Від рішення народних обранців
залежатиме й створення в Дніпрі комунального Центру психосоціальної, фізичної реабілітації та правової допомоги особам з інвалідністю «Різні та рівні».

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: