Skip to content

Сертифікати Консульства Німеччини отримали студенти-перекладачі (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8c%d1%84

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відвідав Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Вольфґанґ Мьоссінґер. Під час візиту він зустрівся зі студентами університету для нагородження за участь у спільному українсько-німецькому проекті.

Про це повідомили в прес-службі ДНУ ім. Олеся Гончара.

Зокрема, пан Вольфґанґ Мьоссінґер урочисто вручив 19 студентам-германістам II-V курсів ДНУ ім. О.Гончара сертифікати учасників VI Міжнародної Бахівської Академії у Дніпрі, до якої вони залучалися як перекладачі. Спільний проект українських і німецьких музикантів проходив у Дніпропетровській академії музики ім. М.Глінки за ініціативи Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку з тимчасовим офісом у Дніпрі.

%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8c%d1%842

«Це був перший спільний проект нашого Консульства з ДНУ імені Олеся Гончара. Я радий, що за домовленістю з Німецькою службою академічних обмінів (DAAD), яка діє при ДНУ, студенти вашого університету змогли долучитися до цієї культурної події. Знаю, що перекладацька робота була нелегкою, адже необхідно було перекладати з вузької музичної тематики, демонструвати знання з музичної термінології. Та студенти ДНУ гідно впоралися з цим складним завданням. До того ж, окрім тренування суто мовних навичок, наші практиканти під керівництвом кращих професорів з Німеччини додатково опанували музичну грамоту. Тож, я вдячний за вашу роботу. Сподіваюся, що майбутні проекти Генерального Консульства Федеративної Республіки Німеччина також проходитимуть за участю студентів ДНУ», – сказав у вітанні Консул.

%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8c%d1%843

Студенти й співробітники ДНУ також беруть активну участь у наукових конференціях, симпозіумах, літніх школах, які проводяться провідними освітніми й науковими установами Німеччини. Всього з 1997 по 2016 рік до Німеччини було відряджено 350 студентів та 191 співробітник ДНУ.

%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8c%d1%844

Крім того, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара постійно знаходиться в центрі уваги німецьких вищих навчальних установ, науково-дослідних організацій і представників дипломатичних служб. Так, із 2000 по 2016 рік ДНУ відвідала 71 делегація з Німеччини, в тому числі з Посольства Німеччини в Україні (у 2004, 2005, 2009, 2016 рр.)

%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8c%d1%845

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: