Skip to content

Перший концерт у рамках проекту «Народна Філармонія» відбудеться цими вихідними у мікрорайоні Таромське

Юлия Мухина

Юлия Мухина

_mg_0901

У Дніпрі з ініціативи міського голови Бориса Філатова стартує новий культурний проект «Народна філармонія». На дніпрян, які мешкають у різних куточках міста, чекають безкоштовні концерти та зустрічі з легендарними артистами.

Проект «Народна філармонія» є частиною програми очільника міста Бориса Філатова «Дніпро – культурна столиця». Ініціатива спрямована на підвищення культурного рівня дніпрян.

_mg_0920

«Треба, щоб наші митці виїхали з центру міста. Адже не всі мешканці міста можуть собі дозволити виїхати до філармонії або театру. Немає або грошей, або настрою. Такий проект змінює ситуацію. Сподіваємося, що дніпрянам сподобається і такі походи на культурні заходи стануть для них доброю традицією», — зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко під час прес-конференції 25 листопада.

_mg_0922

В управлінні культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської мерії запевняють: наступного року виступи артистів стануть більш масштабними, а глядачі зможуть побачити ще більше улюблених артистів.

«Місто у нас без околиць, як каже наш мер Борис Філатов. Таких проектів раніше ніколи не було, — додав керівник профільного управління Євген Хорошилов.

Перший концерт у рамках проекту «Народна Філармонія» відбудеться вже цими вихідними у мікрорайоні Таромське. Його відіграє легендарний міський театр «КВН ДГУ» із програмою «КВН кабаре «Весёлый песец». Співочий анонс свого виступу просто під час прес-конференції презентували артисти Театру.

«Ми згодні з авторами ідеї. Нині у нелегкий час людям доволі складно приїхати до центру міста та придбати квиток на якийсь концерт. А тут все у них фактично вдома і безкоштовно. Тож чекаємо всіх», — сказав актор Театру Юрій Богуславський.

Наразі програма виступів в рамках проекту «Народна Філармонія» розписана до 10 грудня.

У найближчі тижні для дніпрян виступатимуть актори легендарного театру «КВН ДГУ», академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка і академічного театру опери та балету. Глядачі також зможуть насолодитися майстерністю артистів обласної філармонії ім. Л. Когана, академічного фольклорно-хореографічного ансамблю «Славутич», а також інших колективів.

_mg_0926

Олександр Шикуленко також повідомив, що наступного року у мерії планують організувати масштабний фестиваль, в ході якого колективи творчої самодіяльності Дніпра зможуть презентувати свої таланти.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: