Skip to content

За підробленими документами двоє громадян намагались незаконно заволодіти квартирою

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bf%d1%8b%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%ba%d0%b0

Дніпропетровською місцевою прокуратурою №1 затверджено та направлено до суду обвинувальні акти відносно двох громадян за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, ч.4 ст.190 та ч.4 ст.358 КК України (закінчений замах на заволодіння правом на чуже майно шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах; використання завідомо підробленого документа).

Про це повідомили в прес-службі прокуратури України в Дніпропетровській області.

Так, у квітні 2016 року вказані особи шляхом обману, використовуючи завідомо підроблені документи, намагалися заволодіти квартирою у Дніпрі, вартістю майже 1 млн грн. З цією метою зловмисники звернулись до приватного нотаріусу та надали йому заздалегідь підроблені документи про право власності на житло для реєстрації в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право власності на квартиру.

Діючи відповідно розподілених ролей, один з фігурантів злочину, використовуючи підроблений паспорт, за грошову винагороду отримав від нотаріуса зареєстроване за собою право власності на квартиру та у подальшому мав продати її на користь третьої особи, таким чином заволодіти грошовими коштами на суму майже 1 млн грн.

Наразі обвинувальні акти у вчиненні вказаного злочину відносно зловмисників направлено до суду для розгляду по суті, відносно останніх обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: