Skip to content

У Дніпрі ліквідують всі районні відділи освіти

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Сьогодні про це повідомив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Таке рішення в рамках реформи освітньої галузі міста прийняла міська рада.

%d1%88%d0%b0%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be

 

„Переконаний, що ми рухаємося у правильному напрямку, бо, перш за все, у місті поменшає чиновників у галузі освіти, які своїм бюрократизмом заважають школам розвиватись згідно з вимогами часу, а в багатьох випадках стали джерелом корупції і зловживання в сфері освіти, — наголосив він. – Оскільки у Дніпрі стартує реформа управління освітою, з нового року в місті припинять роботу щонайменше п’ять районних відділів освіти. Це майже вдвічі зменшить кількість управлінців, безпосередньо тих людей, які керують директорами шкіл, проводять на свій власний розсуд тендери, вирішують, де коли і яким чином пройдуть ремонти, наприклад. На жаль, часто несправедливо. Скоротивши чиновників, ми не лише зможемо зекономити 3,5 мільйонів гривень, а в рамках реформи близько десяти, а й допоможемо школам  діяти більш самостійно, без вказівок управлінців, в інтересах дітей. Які завжди були і будуть головними у навчальних закладах”.

Також навчальні заклади отримають більше фінансової свободи. Вони самостійно вирішуватимуть, на що витрачати кошти. Необхідну документальну базу реформи депутати міськради ухвалили ще під час сесії 20 жовтня.

Якісні зміни в системі освіти міста пов’язані насамперед із децентралізацією. Також низку проблем, з якими стикаються навчальні заклади, вдалося визначити під час безпрецедентної інспекції, яку представники мерії провели перед початком цього навчального року.

Начальник управління освіти департаменту  гуманітарної політики Олександр Марусов наголошує,  що освіта має стати сучасною,  відповідати вимогам нинішнього суспільства.

dscf6014

„Ми хочемо, щоб школи здобули справжню автономію, щоб вони дійсно не зациклювалися на вимогах чиновників, а  мали змогу творчо розвиватися, – наголосив він. — Ліквідація районних відділів освіти стане вагомим кроком у боротьбі з корупцією в галузі – непрозорими тендерами та тиском на «незручних» директорів навчальних закладів. У Дніпрі скоротять лише кількість управлінців. Зміни не зачеплять логопедичні пункти й методичні центри. Разом з тим, після розформування райвідділів освіти їхні спеціалісти частково зможуть влаштуватися на роботу в навчальних закладах міста, а також в управління освіти міської ради. Зокрема, при профільному відомстві мерії створять спецвідділи, які опікуватимуться навчальними закладами в районах”.

Юлія Бабенко, фото автора

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: