Skip to content

У Дніпрі відомий український письменник презентує перший безвізовий роман в Україні

Марианна Стец

Марианна Стец

10-187eУкраїнський письменник Андрій Курков, твори якого – у топ-десятці бестселерів Європи, — презентує у Дніпропетровській облдержадміністрації перший безвізовий роман в Україні «Шенгенська історія»

Щоб написати твір, він 30 років їздив до Англії, 25 – до Франції, 12 – до Литви. Працювати над романом автор почав ще в 2012 році. Потім була перерва, а після знову взявся за перо. Загалом, на книгу пішло чотири роки. Присвятив її литовцям, які завжди підтримували українців у боротьбі за незалежність.

— Аби почати читати книгу, закордонний паспорт не знадобиться, — жартує автор. — Це мій перший роман без України та українців. Він про молодих литовців які, зрадівши «безвізу», вирушили шукати щастя в Західній Європі. Це роман про те, що відбувається з маленькою нацією, коли піднімаються шлагбауми і можна спокійно перетнути кордон.

Роман починається 21 грудня 2007 року. Тоді Литва приєдналася до Шенгенського простору. Опівночі три молоді пари, які потоваришували на рок-фестивалі, планують переїзд: одна – до Лондона, інша – до Парижа, а третя – до Італії.

— Литовці чекали майже 10 років скасування кордонів з ЄС,  розповідає Андрій Курков. — Коли шлагбаум було піднято, першим перейшов рубіж литовець Кукутіс. Цього персонажа придумав не я, а литовський народ. Це прізвисько «вічного литовця», який хоче всіх спасти, але вічно не встигає. Із Кукутісом трапляється чимало різних пригод. Яких – читайте у книзі.

Обсяг «Шенгенської історії» – понад 700 сторінок. У ній – чотири сюжетних лінії, близько 120 розділів. Частину книги Андрій Курков написав у Львові. Поки що роман російськомовний, переклад українською вийде навесні 2017-го.

Андрій Курков – журналіст, автор понад двох десятків книг, кіносценарист. Його твори перекладені 36 мовами, у тому числі – англійською, німецькою, французькою, іспанською, голландською, турецькою та ін. За його сценаріями знято понад 20 документальних і художніх фільмів. Він — один із письменників пострадянського часу, чиї твори потрапили до ТОП-10 європейських бестселерів.

Під час презентації твору можна буде поспілкуватися з автором, взяти у нього автограф та придбати унікальний роман. Вхід вільний. Подробиці — на сайті облдержадміністрації.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: