Skip to content

Гліб Пригунов закликав громадян не турбуватися, а політиків — не розхитувати спокій у Нікополі через питання з теплом 

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Ситуація з вимушеним «розселенням» співробітників КЗ «Нікопольська станція швидкої медичної допомоги» до інших медичних закладів викликана негативний резонанс серед працівників закладу та громади Нікополя. Містом пішли чутки про можливе закриття станції швидкої допомоги, його продаж та ін. 

 unnamed-2

З початку 2016 року Нікополь взяв курс на децентралізацію опалення. У місті близько 9 тис громадян отримували тепло централізовано, це 24% від загальної кількості абонентів. Утримання всієї системи такого опалення приносило місту величезні збитки. Адже через зношеність мереж магістральні втрати теплоносіїв складають 30%, котельня працює на третину потужностей. У той же час ціна на блакитне паливо, як і процент не сплати населенням за послуги теплопостачання дуже висока. Через неефективність використання газу та захмарних цін на нього у місті вирішили повністю відмовитися від системи централізованого опалення.

 Протягом року на центральне опалення мали перейти найбільші споживачі енергоносіїв – об`єкти соціально-культурної сфери та комунальної власності. На початку квітня 2016 року керівництво усіх комунальних об`єктів попередили про остаточну необхідність такого кроку, серед них і КЗ «Нікопольська станція швидкої медичної допомоги» Дніпропетровської обласної ради».

За словами головного лікаря станції швидкої медичної допомоги Тетяни Мельник, заклад не міг розпочати вчасно роботи з переходу на автономне опалення через довготривалу підготовку документації по землі для інвесторів. Зараз керівництво станції розробляє документи на котельню та теплозабезпечення та оформлює земельну ділянку для газифікації Тому керівництво обласної ради, міста, департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації прийняли рішення тимчасово до пуску в експлуатацію газової топочної роззосередити бригади «швидкої» по інших медзакладах міста, де є тепло.

«Ситуація з енергоносіями сьогодні катастрофічна. Місто правильно вчинило, перейшовши на автономне опалення. Це значно дешевше та вигідніше для споживачів. Ми вимушено пішли на тимчасовий крок з підселенням швидкої допомоги до інших медзакладів, аби забезпечити безперебійну роботу життєво необхідної для громади станції, а працівників – у теплом на період ремонтних робіт. Розуміємо, що серед людей, які звикли роками працювати на одному місці «переселення» викликає різні домисли, які не мають реального підгрунтя. Закликаю громадян не нагнітати, а політиків — не розхитувати спокій у місті та регіоні!», — наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: