Skip to content

За підробленим рішенням суду дітей мали лишити житла

Юлия Мухина

Юлия Мухина

femidaВищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримано позицію прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Дніпропетровської міської ради та двох неповнолітніх, позбавлених батьківського піклування, про визнання недійсними підроблених правовстановлюючих документів, на підставі яких треті особи намагалися заволодіти квартирою, закріпленою за дітьми.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Встановлено, що у 2007 році рішенням виконкому Ленінської районної у Дніпропетровську ради право користування спірною квартирою, яка перебуває у комунальній власності, закріплено за двома позбавленими батьківського піклування дітьми 6-ти та 14-ти років.

Проте у квітні 2014 року до Ленінського відділу Державної міграційної служби звернувся громадянин із заявою про зняття з реєстрації неповнолітніх  у вказаній квартирі на підставі рішення суду та інших документів, які свідчать про його право власності на житло. Подальшою перевіркою встановлено, що рішення суду є підробленим.

За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди потерпілим). Досудове розслідування триває.

Крім того, у жовтні 2016 року Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишено в силі рішення, якими задоволено позов прокуратури про визнання недійсними правовстановлюючих документів, на підставі яких громадянин намагався виселити неповнолітніх, а саме: заповіт, свідоцтво про право власності на спадщину, договори дарування та купівлі-продажу спірної квартири.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: