Skip to content

Всесвітньо відомий популярний органіст дає безкоштовний майстер-клас у Дніпрі

Марианна Стец

Марианна Стец

_1_14793023782550-1646Твори неперевершеного німецького композитора Йоганна Себастьяна Баха протягом трьох днів лунатимуть в Будинку органної та камерної музики Дніпра. Тут дає унікальний майстер-клас популярний німецький органіст, професор Гамбурзької вищої школи музики та театру Вольфганг Церер. Так на Дніпропетровщині проходить VI Міжнародна Бахівська академія.

Про це повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

— Вольфганг Церер завітав до Дніпра, аби дати майстер-клас по творчості Баха студентам та органістам з усієї країни. Спочатку учасники виконують твір за органом, потім маестро дає практичні порати, як покращити звучання. Він займається з одним – а навчаються всі, – розповідає Заслужена артистка України, органістка будинку органної та камерної музики у Дніпрі Надія Юрійчук.

Ксенія Бєлікова із Дніпра грає на органі три роки. Каже, виконувати музичні композиції поряд з митцем світової величини – то хвилюючий момент.

— У Вольфганга Церера сильна енергетика. Він підказує свої комбінації регістрів, як зіграти краще. У кожного музичного твору може бути багато варіацій. Протягом майстер-класу можна отримати багато корисної та ексклюзивної інформації, – ділиться враженнями дівчина.

Німецький органіст Вольфганг Церер зізнається, що вражений українськими музикантами. Сподівається, що його уроки сприятимуть популяризації органного мистецтва в Україні.

— Основна мета – заглибитися у творчість Баха та наблизитися до музики Західної Європи, – каже Вольфганг Церер. — Звичайно, це важко зробити за короткий термін. Та я упевнений: наша зустріч надихне українських музикантів рухатися далі та шукати нові шляхи. Я вражений вашими органістами, Дніпром і Україною взагалі.

 

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: