Skip to content

За злочинною схемою суддя, адвокат та підприємець збагатіли на 77 млн грн

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%80%d1%83%d0%ba%d0%b8Прокуратурою Дніпропетровської області викрито злочинну схему судді одного з районних судів Дніпра, адвоката та підприємця, за якою останні упродовж 2013-2015 років, заволоділи 32 об’єктами нерухомості, що належать іншим громадянам.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Так, фігуранти справи, діючи у складі організованої групи, використовуючи підроблені документи та завідомо неправосудні судові рішення, реєстрували право власності на нерухоме майно громадян (квартири) за підконтрольними їм особами. У подальшому вказане майно відсуджувалось на користь третіх осіб та товариств з обмеженою відповідальністю, керівниками яких були самі ж адвокат та підприємець. Усього, протягом двох років, зловмисники незаконно заволоділи майном громадян на загальну суму понад 77 млн грн.

Наразі прокуратурою Дніпропетровської області усім учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч.4 ст.190 КК України), службовому підробленні (ч.1 ст.366 КК України) та використанні підроблених документів (ч.4 ст.358 КК України). Крім цього, судді повідомлено про підозру у постановленні завідомо неправосудних рішень, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.375 КК України).

Досудове розслідування триває.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: