Skip to content

Вогнеборці провели акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» зі школярами (ФОТО, ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b410 листопада на базі 54-ої загальноосвітньої школи Новокадацького району співробітниками 4-ої Державної пожежно-рятувальної частини Дніпра було проведено акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Акція проводилась з учнями 5-10 класів навчального закладу на теми «Дітям про вогонь», «Дотримання правил пожежної безпеки в побуті» й висвітлювалась також тема «Вибухонебезпечні предмети та їх небезпека».

%d0%b42

Головною метою проведення даного заходу було якомога більше розповісти дітям про безпеку, що є запорукою щасливого життя без вогню, який знищує все на своєму шляху, та про цікаві, але такі небезпечні знахідки, які для міста Дніпра та області є не рідким явищем.

Під час обговорення різних ситуацій, які трапляються як в побуті так і на відкритих територіях, будь-то пожежа в будинку, квартирі чи на вулиці, або при виявленні небезпечного предмета, вогнеборці наголошували на тому, що обов’язково слід пам’ятати номер телефона Служби порятунку та, не гаючи ні хвилини, телефонувати «101», після чого відразу на місце виклику будуть направлені найближчі пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

%d0%b43

Учні 10-го класу уважно слухали інформацію про вибухонебезпечні предмети та змогли візуально роздивитись макети вибухонебезпечних предметів (міни, гранати, засоби ініціювання вибухів), які рятувальники привезли із собою для ознайомлення. Дізнались школярі про принцип їх спрацювання та порядок дій у разі їх знаходження, отримали інформаційні листівки.

Діти взяли активну участь у обговоренні даних тем, учням сподобалися надані їм на згадку кольорові листівки «Пожежна безпека в побуті», прапорці та календарі з емблемами Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

%d0%b44

Також, під час заходу представниця волонтерської організації «Червоного Хреста» розповіла про особливості роботи їх організації та запросила молодь приєднуватись до них, проходити навчання і тренінги, отримати сертифікат міжнародного зразка й необхідні знання для надання допомоги людям, які постраждали  внаслідок надзвичайної ситуації чи стихійного лиха. ЇЇ виступ супроводжувався цікавим відеоматеріалом.

Акцію завершив виступ вогнеборців пожежно-рятувального підрозділу на пожежних автомобілях ГАЗ (3310) та АППД-2 (3988) на території школи. Діти емоційно сприйняли появу пожежних автомобілів, пожежні-рятувальники для дітлахів показали відпрацювання нормативу подачі води від пожежного автомобіля та подачу піни через піногенератор. Учні з радістю та зацікавленістю спостерігали за подіями та фотографувались.

В кінці зустрічі діти щиро подякували за непросту та героїчну роботу, яку виконують вогнеборці, щоб врятувати життя та майно громадян. Усі присутні подякували за старання співробітникам  4-ої Державної пожежно-рятувальної частини за проведену для них пізнавальну акцію «Зпобігти! Врятувати! Допомогти!»

По завершенню акції і викладачі і діти погодились, що даний захід є важливим для розвитку дітей, адже дає можливість закріпити знання правил пожежної безпеки та безпеки поведінки громадян в цілому. Діти замислюються над важливістю та складністю професії пожежного-рятувальника та розглядають можливість здобуття даної професії в майбутньому.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: