Skip to content

СМС допоможе зберегти вашу власність від рейдерів

Inna Vnukova

Inna Vnukova

Як повідомила у медіа-центрі ДНІПРО ПОСТ в. о. начальника Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Ольга 1478690249_dsc_0623Захарова, зроблено ще один дієвий крок у боротьбі з можливим рейдерством — запуск системи інформування українських громадян через СМС про будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з їх нерухомістю, та оповіщення власників про те, хто саме з користувачів реєстру цікавився їх майном.

Тобто віднині
завдяки смс-інформуванню кожен громадянин зможе в режимі реального часу контролювати своє нерухоме майно. Щоб підключитися до нової послуги, необхідно перш за все отримати реєстраційний номер майна в електронному реєстрі нерухомості. Після цього можна поставити майно на контроль — в особистому кабінеті зробити відповідну позначку навпроти нерухомого майна, яке ви хочете контролювати. Також там можна подивитися історію реєстраційних дій з зазначеною нерухомістю.

У разі проведення будь-яких дій з таким майном власник отримає миттєве сповіщення про зміни. Ольга Захарова ще раз підкреслила, що цей сервіс надається виключно за реєстраційним номером майна його власнику:

— Громадянин, який отримав інформацію про те, що з його майном вчиняються певні дії, повинен повідомити правоохоронні органи про несанкціоновані дії з майном, адже спроба привласнення чужого майна — це кримінальне правопорушення. Другий крок — треба подати скаргу до комісії Міністерства юстиції з розгляду скарг на дії державних реєстраторів. З початку роботи комісії 70% подібних рейдерських захоплень зазнали фіаско, а майно та бізнес громадян були врятовані від чужих зазіхань.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: